De ‘onmogelijke’ EmDrive is een motor die ruimteschepen kan aandrijven door middel van microgolfstraling. Op deze manier kunnen de schepen in de ruimte accelereren zonder brandstof te verbruiken. Als de technologie werkt zal deze motor voor een revolutie zorgen in de ruimtevaart. Ruimteschepen zouden een stuk lichter worden en lange reizen zouden plotseling een stuk dichterbij komen. Een door microgolven aangedreven motor die de mens naar de sterren kan brengen. Het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Volgens de gangbare natuurkunde kan de EmDrive helemaal niet bestaan.

 

emdrive-nasa

Geen actie, alleen reactie

Eén van de wetten van Newton zegt dat een reactie (voortstuwing) alleen mogelijk is na een actie (verbranding van brandstof). Bij de EmDrive is er geen actie, ogenschijnlijk alleen reactie. De motor gebruikt elektromagnetisme in een afgesloten ruimte als voortstuwing.

De International Business Times meldt dat de EmDrive op dit moment wordt onderworpen aan collegiale toetsing. De krant heeft de informatie van het forum van NASASpaceflight.com gehaald. Op het forum zegt een lid van het EmDrive-team, Paul March, ook dat beweringen dat Eagleworks, een experimenteel laboratorium in het Johnson Space Center, dood is, niet waar zijn.

Realiteit

Het doel van Eagleworks is het onderzoeken van claims over voortstuwing die vergezocht zijn. Het is dus geen verrassing dat de EmDrive er wordt bestudeerd. De komende maanden moet duidelijk gaan worden of de vreemde technologie ooit realiteit zal worden.

Pak de popcorn er maar bij, schrijft Popular Mechanics, want dit kan allemaal wel eens heel erg raar gaan worden. De site verwacht niet dat de EmDrive de collegiale toetsing met succes zal doorstaan, maar acht het niet onmogelijk.

Bron: 9fornews

Bezoek ook onze Webshop en Facebook Pagina voor producten op basis van Aloë Vera.

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees