Zwitserse onderzoekers hebben ontdekt hoe ze objecten kunnen laten zweven door middel van geluidsgolven. Er wordt gesproken van een doorbraak op het gebied van akoestische levitatie. Het onderzoek van de Eidgenössische Technische Hochschule (EDH) Zürich is gepubliceerd in Proceedings of the National Academy of Sciences. Geluidsgolven oefenen druk uit wanneer ze een oppervlak raken, maar deze effecten worden normaal gesproken niet opgemerkt. Toch zijn intense geluidsgolven in staat om de zwaartekracht tegen te gaan.
Geluidstrillingen
Dimos Poulikakos van ETH Zürich en zijn collega’s voerden het geluidsniveau op tot 160 decibel; dat is luider dan een raketlancering en genoeg om trommelvliezen te doen scheuren. De wetenschappers hadden echter geen gehoorbescherming nodig.
De geluidsfrequentie is namelijk ook belangrijk. Door geluidstrillingen van 24.000 Hz te produceren, merkten ze niets van het lawaai. Het menselijk oor kan alleen geluidstrillingen waarnemen met een frequentie tot 20.000 Hz.
Schaakbord
Het apparaat waar ze gebruik van maken lijkt enigszins op een schaakbord. Elk vakje zendt zijn eigen geluid uit. Boven het schaakbord is een plastic bord geplaatst om het geluid terug te kaatsen. Als de geluidsgolven sterk genoeg zijn, kunnen objecten zweven en in het rond bewegen.
De onderzoekers kwamen tot de ontdekking dat alles draaide om balans. Door te veel druk uit te oefenen explodeerde een waterdruppel. Door te weinig druk uit te oefenen viel de waterdruppel en overwon de zwaartekracht.
Met behulp van akoestische levitatie kunnen wetenschappers alleen nog kleine objecten laten zweven. Poulikakos zei dat hij spoedig nieuwe resultaten naar buiten zal brengen waaruit blijkt dat zijn team zwaardere objecten, zoals metalen ballen, kan laten zweven. Met behulp van hetzelfde systeem kunnen uiteindelijk ook mensen leviteren.
Bron: Niburu