Wetenschappers zeggen dat uitgeademde afvalstoffen een persoonlijke ‘vingerafdruk’ kunnen zijn. Ze hebben pas ontdekt dat deze zogeheten ‘metabolieten’ uniek zijn. Uit een studie in het tijdschrift PLOS ONE blijkt dat een ademtest bij het stellen van een diagnose net zo goed werkt als het afnemen van bloed of urine. “Ik snap niet dat adem niet eerder is gebruikt om een medische diagnose te stellen,” zei hoofdonderzoeker Renato Zenobi van ETH Zürich in Zwitserland. “Bij de traditionele Chinese geneeskunde voelt men je pols, kijkt men naar je tong en ruikt men je ademhaling. Getrainde honden kunnen kanker ruiken, maar ze vertellen je niet welke stoffen ze precies hebben geroken.”

 

uitgeademdelucht

 

Bacterie

Eerder onderzoek toonde al aan dat de bacterie die verantwoordelijk is voor longinfecties of zelfs de aanwezigheid van maagkanker kan worden gemeten aan de hand van de adem.

Professor Zenobi zei dat de unieke vingerafdruk van de adem alleen erg moeilijk is aan te tonen nadat je koffie hebt gedronken of een sigaret hebt gerookt.

 

Ademafdruk

De onderzoekers analyseerden ademmonsters van 11 proefpersonen. Ze kwamen erachter dat bepaalde bestanddelen van de adem voor iedereen gelijk zijn, zoals bijvoorbeeld waterdamp en koolstofdioxide. De rest bleek per persoon uniek te zijn. Dit betekent dat ieder individu een unieke ‘ademafdruk’ heeft.

Afvalstoffen die uitgeademd worden, kenmerken de chemie van het lichaam. Een ademtest kan zonder uitgebreide onderzoeken worden uitgevoerd en ook zijn de resultaten gelijk te zien.

Het team van Zenobi werkt momenteel met pulmonologen om tekenen van longaandoeningen zoals astma en sarcoïdose en kanker in de adem te detecteren.

 

Bron : Niburu

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees