Is het mogelijk om een tijdmachine te bouwen? Het antwoord op die vraag is ja, aldus hoogleraar Brian Cox afgelopen week tijdens het Britse Wetenschapsfestival in Birmingham. Met een tijdmachine is het volgens hem mogelijk om naar de toekomst te reizen, maar is terugkeren naar het heden onmogelijk. Tijdens het festival zei Cox verder dat het op kleine schaal al is gelukt om door de tijd te reizen. Hij voegde toe dat het mogelijk is om in de toekomst mensen door de tijd te laten reizen, als de benodigde technologie wordt ontwikkeld om grotere objecten te versnellen.

 

Tijdreizen naar de toekomst is makkelijk

 

Lichtsnelheid

“Je kunt naar de toekomst reizen en je bent daar zo goed als vrij om te doen en laten wat je wilt,” zei Cox. “Als je je met hoge snelheid voortbeweegt gaat de tijd in vergelijking met mensen die stilstaan minder snel. Als je de lichtsnelheid nadert gaat de tijd zo langzaam voorbij dat je uiteindelijk 10.000 jaar in de toekomst zou kunnen reizen.”

De theorie is gebaseerd op de speciale relativiteitstheorie van Albert Einstein die stelt dat een object bijna met de lichtsnelheid zou moeten bewegen om in de toekomst te kunnen reizen. Terwijl een object dergelijke snelheden bereikt gaat de tijd langzamer voorbij, maar alleen voor het specifieke object.

Wormgaten

Voor mensen die boven de Atlantische Oceaan vliegen lijkt het bijvoorbeeld alsof de tijd iets minder snel voorbij gaat dan voor mensen op de grond. “Met behulp van de speciale relativiteitstheorie kun je in principe tijdreizen,” ging Cox verder. “Het heeft te maken met wormgaten, korte wegen door de ruimte en tijd. De meeste natuurkundigen twijfelen hier echter aan. Hawking kwam met het begrip chronologiebescherming, wat inhoudt dat wormgaten niet stabiel zijn.”

 

Bron: Niburu

 

{fcomment id=2490}

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees