Op de basisschool ontdekte Evie Sobczak dat ze de wijzers van een klok met behulp van fruitzuur kon laten ronddraaien. In de brugklas wekte ze stroom op met schoepen die ze had ontworpen om wind op te vangen. In de tweede klas begon ze haar nieuwe project om algen om te zetten in biobrandstof. Tijdens de Intel International Science and Engineering Fair in Phoenix, één van de meest prestigieuze wetenschapswedstrijden ter wereld, viel ze twee keer in de prijzen. Ze versloeg 1600 andere finalisten uit 70 landen.

 

 

Evie Sobczak

 

Afhankelijkheid

Biobrandstof wordt gemaakt door biomassa – zoals gras, maïs of suikerriet – om te zetten in brandstof. Er komen geen schadelijke chemicaliën aan te pas zoals chloroform en hexaan, die normaal worden gebruikt om biodiesel en andere brandstoffen te maken. Door het gebruik van algen wordt de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen teruggedrongen.

Met de methode van Sobczak wordt 20 procent meer biobrandstof geproduceerd dan met de huidige methoden, waardoor biobrandstof uit algen goedkoper kan worden.

Voedsel

Algen worden nog maar op beperkte schaal gebruikt, maar zijn wel in opkomst. Er wordt op het moment veel onderzoek gedaan naar en geëxperimenteerd met biobrandstof uit algen. Ook de KLM wil nu experimenteren met biobrandstoffen. Dit om schoon en goedkoop te kunnen vliegen.

“Ik denk echt dat algen de volgende brandstof kunnen worden omdat er weinig grond voor nodig is en deze vorm van biobrandstof niet concurreert met voedsel,” zei Evie. “En gedurende mijn processen worden geen chemicaliën gebruikt zodat hij niet schadelijk is voor het milieu.”

 

 

 

Bron: Niburu

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees