Scott en Julie Brusaw, het koppel achter het bedrijf ‘Solar Roadways’ , hadden een droom om de asfalt op de Amerikaanse wegen en parkeerterreinen te vervangen door energieproducerende zonnepanelen die sterk genoeg zijn om het rijverkeer te weerstaan. Na een 8 jaar lange strijd van veel experimenteren en het zoeken naar beschikbare fondsen, onthult het koppel en hun bedrijf nu hun eerste parkeerterrein bestaande uit zonnepanelen! Het parkeerterrein – dat evenveel zonne-energiegenereert als een zonne-installatie van 3600 Watt – bestaat uit verschillende lagen volledig bedekt met supersterk textuurglas.

 

Multifunctioneel

De panelen verzamelen niet enkel zonne-energie; ze zijn ook uitgerust met o.a. printplaten, programmeerbare LED’s en zelfs een verwarmingselement dat ijs en sneeuw doet smelten. Het parkeerterrein omvat eveneens bovengrondse voorzieningen en verlegt de ondergrondse voorzieningen voor een meer efficiënt gebruik. Via een kabeltunnel worden electriciteitsleidingen en datakabels langs het parkeerterrein geleid waardoor een makkelijk toegangspunt ontstaat voor electriciteits- en databedrijven.

Hierdoor is er geen behoefte aan hoogspanningsleidingen en verbazingwekkend genoeg verdwijnen hiermede ook de gebieden zonder ontvangst – de zogenaamde ‘dode punten’- van mobiele telefoons. De kabeltunnel bevat allerlei soorten kabels zoals televisiekabels, optische glasvezelkabels voor snel internet en telefoonkabels. Een andere optie van dit ongelooflijk multifunctionele parkeerterrein is het vermogen om regenwater op te slaan, te bewerken en nadien opnieuw te verdelen.

 
Het prototype van het parkeerterrein van de Brusaws is weliswaar operationeel, maar om geproduceerd te kunnen worden op grotere, commerciële schaal, dient het alleszins nog te worden verfijnd. Om die reden lanceerde het bedrijf vorige week een Indigogo campagne. Momenteel is ongeveer 69 % van de laag onder het glas van elk zonnepaneel gemaakt van zonnecellen, maar men wil dit graag optrekken tot de volle 100%. Het geld dat verzameld wordt via de campagne zal benut worden om een team van ingenieurs en allerlei andere deskundigen aan te werven, het productieproces te vereenvoudigen en over te gaan naar de productiefase. Het streefdoel van de fondsenwerving is 1 miljoen Amerikaanse dollars.

 

Video

 

Lees ook:

 

Bron: Happynews

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees