Wat nu als je geen olie meer hoeft te importeren en ook je auto niet kostbaar hoeft te laten ombouwen vanwege een revolutionaire nieuwe brandstof? Deze nieuwe vorm van benzine bestaat en wordt gemaakt in Engeland uit…. lucht! Een klein Brits bedrijf heeft de eerste benzine uit lucht geproduceerd. Deze revolutionaire techniek heeft de potentie om in ieder geval een deel van de energiecrisis op te lossen.
Het bedrijf, Air Fuel Synthesis uit Stockton-on-Tees (Noord Engeland), produceerde vijf liter brandstof. Dit is het resultaat uit een kleine raffinaderij die ze in augustus in gebruik hebben genomen en die benzine maakt uit koolstofdioxide (koolzuurgas) en waterdamp. Men hoopt binnen twee jaar dit op commerciële schaal te kunnen doen en verwacht dan een ton (1356 ltr) benzine per dag te kunnen maken. Ook zullen ze zich concentreren op “groene” brandstof voor de luchtvaart.
Volgens Tim Fox, voorzitter van het Engelse Instituut voor Mechanische Technici in Londen: “Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het ís waar. Het lukt ze en ik ben er zelf geweest om te kijken en heb het met eigen ogen gezien”.
Alhoewel het proces nog in de kinderschoenen staat en het nog veel elektriciteit gebruikt, denkt het bedrijf dat het in de toekomst gebruik kan maken van milieuvriendelijke energie zoals windenergie.
“We hebben koolstofdioxide uit de lucht genomen en waterstof uit het water en hebben deze elementen omgevormd tot benzine”, aldus de directeur van het bedrijf Peter Harrison op een conferentie in Londen. Verder zei hij: “Voor zover mij bekend is er niemand anders die dit doet in ons land noch elders. Ons product ziet eruit en ruikt als benzine, maar het is veel schoner en helderder dan die die is gemaakt van fossiele olie”.
Ook heeft het geen van de schadelijke toevoegingen die je normaal tegenkomt en toch kan deze nieuwe vorm gewoon gebruikt worden in normale motoren. Dit betekent dat men in de toekomst dit product gewoon kan tanken zonder dat er eerst ingrijpende wijzigingen aan de motor dienen te gebeuren. Dit is wel het geval met alternatieve brandstofbesparingssystemen die nu op de markt zijn.
Enkele grote voordelen van deze nieuwe vorm van benzine zijn dat de luchtvervuiling vele malen minder is en de bestaande transportinfrastructuur niet aangepast hoeft te worden. En uiteraard ook dat er in de toekomst geen olie meer hoeft te worden gewonnen of geïmporteerd.
Het grote probleem nog op dit moment zijn de kosten. Omdat er op grote schaal op commerciële basis nog steeds kan worden geproduceerd is het product nu nog relatief duur.
Maar, zoals professor Klaus Lackner van de Columbia Universtiteit in New York stelde zullen de hoge kosten van iedere nieuwe technologie uiteindelijk bijna altijd dramatisch dalen: “Ik kocht mijn eerste CD in 1980 en die kostte toen 20 Dollar en nu kun je er één maken voor minder dan 10 cent. De prijs van een gloeilamp is ongeveer 7.000 keer goedkoper geworden tijdens de laatste honderd jaar”.
Bron: Niburu