De onzichtbaarheidsmantel leek lange tijd in de wereld van sciencefiction te blijven tot een wetenschapper van de Nanyang Technological University in Singapore onlangs een demonstratie gaf. Een kleine kubus gemaakt van calcietkristal buigt licht om een object heen, waardoor alles achter de kubus onzichtbaar lijkt te zijn. Professor Baile Zhang deed zijn experiment tijdens een de conferentie van Technology, Education and Design (TED) in Los Angeles. Hij legde uit dat hij het onzichtbaarheidsapparaat ‘voor de lol’ had gemaakt.

 

onzichtbaatheidsmantel

Vroeg stadium

“Ik vind het gewoon een gaaf idee,” zei hij. “Daarnaast hoop ik dat dit werk laat zien hoe eenvoudige gereedschappen soms belangrijke functies kunnen vervullen waar in het verleden gecompliceerde methoden voor nodig waren.”

Professor Zhang zei dat zijn onderzoek zich nog in een vroeg stadium bevindt. Hij wil eerst grotere prototypes van de onzichtbaarheidsmantel gaan maken.

Glasvezelkabels

Met behulp van calciet kan Zhang niet alleen objecten verbergen. Het mineraal kan ook helpen betere glasvezelkabels te maken.

In de Verenigde Staten werken wetenschappers aan hun eigen versie van de onzichtbaarheidsmantel. Onderzoekers van de Universiteit van Texas in Austin manipuleren licht met behulp van zogeheten plasmonische metamaterialen.

 

Video

 

Bron : Niburu

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees