Wetenschappers hebben een methode gevonden om accu's in pacemakers overbodig te maken, en energie gewoon te halen uit hartslagen. Het apparaatje daarvoor werkt op basis van het piëzo-elektrisch effect, waarmee energie uit druk wordt gehaald, meldt Tweakers.net.Het toestel bevindt zich momenteel al in de testfase, alhoewel er nog geen patiënten mee rondlopen. Volgens de wetenschappers van de universiteit van Michigan zijn nog meer klinische onderzoeken nodig om aan te tonen dat het apparaatje daadwerkelijk veilig is.Genoeg stroom


Volgens de eerste testresultaten genereert het apparaatje maar liefst tien keer meer energie dan nodig om de pacemaker van voldoende stroom te voorzien. In vervolgonderzoek moet blijken of er ook genoeg stroom opgewekt kan worden als het energie-opwekkende apparaatje wordt ingebouwd in een pacemaker.

Voordelen

Het vergaren van energie uit hartslagen zou patiënten met een pacemakers operaties kunnen besparen. Pacemakers die op accu's werken, moeten na een aantal jaren worden vervangen, iets wat niet alleen ongemakkelijk is voor de patiënt, maar ook risico's met zich meebrengt.

 

Bron: HLN

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees