Wetenschappers van de Universiteit van Kanagawa in Japan komen met een doorbraak die kan zorgen voor een revolutie op het gebied van transport en elektriciteitsopwekking. De onderzoekers toonden een schijf die met 200 omwentelingen per minuut ronddraait wanneer hij in direct zonlicht boven een magneet wordt geplaatst. De ontdekking kan zorgen voor een geheel nieuwe soort zonne-energie. Professoren Jiro Abe en Masayuki Kobayashi presenteerden hun ontdekking in het decembernummer van Journal of the American Chemical Society.

 

Laser

In de publicatie wordt uitgelegd dat het zonlicht de temperatuur van het grafiet verandert waardoor subtiele fluctuaties optreden in de magnetische susceptibiliteit van het materiaal.

In een video die eerder deze maand op YouTube werd gepubliceerd is te zien hoe wetenschappers een kleine schijf boven een aantal magneten plaatsen door er een laser op te richten. De schijf kan boven een enkele magneet leviteren en op één specifieke plek ronddraaien wanneer er zonlicht op schijnt.

Omdat deze techniek heel eenvoudig is zijn de toepassingen oneindig. De techniek kan bijvoorbeeld worden toegepast in transportsystemen of systemen die licht omzetten in energie.

Maglevs

Het is nog onduidelijk wanneer de doorbraak wordt geïmplementeerd in praktische transportsystemen. Het valt nog te bezien of de ontdekking überhaupt kan leiden tot de productie van een apparaat dat genoeg elektriciteit opwekt om zelfvoorzienend te zijn.

Er zijn al wel treinen die zonder wielen op een magnetische baan zweven, de maglevs. In de wereld zijn er drie bedrijven - in Japan, Duitsland, en China - die zulke treinen maken, maar om bedrijfseconomische redenen en technische complicaties wordt deze vervoerstechniek nog erg weinig toegepast.

 

Video

 

Bron: Niburu

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees