Met de Large Hadron Collider is men erin geslaagd het zogeheten ‘Goddeeltje’ te vinden. De deeltjesversneller wordt nu gebruikt om donkere materie op te sporen. Wetenschappers zeggen dat de LHC ook in staat is om parallelle universa te detecteren. Uit een nieuwe studie in Physics Letters B blijkt dat mini zwarte gaten – die bewijs zouden zijn voor het bestaan van een multiversum – kunnen worden waargenomen met behulp van de Large Hadron Collider in Genève. “Net zoals parallelle vellen papier in de derde dimensie kunnen bestaan, kunnen parallelle universa in de hogere dimensies bestaan,” zei Mir Faizal van de Universiteit van Waterloo in Canada. “We voorspellen dat de zwaartekracht kan doorlekken naar extra dimensies. Als dat zo is, kunnen we met de LHC mini zwarte gaten creëren.”

 

Lhc-cern

 

Theoretici van het Europees Centrum voor Kernonderzoek (CERN) hebben berekend hoeveel energie er nodig zal zijn om deze zwarte gaten te kunnen detecteren. Vervolgens zouden ze tekenen kunnen opvangen van dimensies voorbij lengte, breedte, hoogte en tijd.

 

“Als de mini zwarte gaten worden waargenomen, is het bestaan van extra dimensies en parallelle universa bewezen”

“Normaal gesproken denken mensen bij de term multiversum aan de veel-werelden-interpretatie,” zei Faizal. “Die kan niet worden getest en kan dus niet worden gerekend tot de wetenschap. Dit is niet wat wij bedoelen met parallelle universa. Wij hebben het over echte universa in extra dimensies. Wij kunnen dit testen aangezien de zwaartekracht vanuit ons universum naar extra dimensies kan stromen.”

De wetenschappers hebben ontdekt dat er meer energie nodig is om mini zwarte gaten met de LHC te detecteren dan eerder werd gedacht. Tot dusver heeft de Large Hadron Collider gezocht naar deze zwarte gaten bij een energieniveau van minder dan 5,3 TeV (biljoen elektronvolt). Uit de nieuwe studie blijkt dat de zwarte gaten zich in zes dimensies vormen bij tenminste 9,5 TeV en in 10 dimensies bij 11,9 TeV.

Als de mini zwarte gaten worden waargenomen, is het bestaan van extra dimensies en parallelle universa bewezen, aldus Ahmed Farag Ali van de Florida State University. Hij voegde toe dat dan ook de informatieparadox bij zwarte gaten is opgelost.

“Als de zwarte gaten niet worden gedetecteerd op de genoemde niveaus zijn er drie mogelijkheden,” zei coauteur Mohammed M. Khalil. “Eén: extra dimensies bestaan niet. Twee: ze bestaan wel, maar zijn kleiner dan gedacht. Of drie: de parameters moeten worden aangepast.”

 

Bron : 9fornews

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees