Hennephout vormt een uitstekend ecologisch alternatief voor beton. Het materiaal is volledig duurzaam en geheel recyclebaar. De warmte-, koude- en geluidsisolerende eigenschappen van de hennepvezel worden algemeen erkend en steeds vaker toegepast als ecologisch alternatief voor het conventionele isolatiemateriaal. In combinatie met maïszetmeel is hennepvezel een schoon, stof-arm, huidvriendelijk product dat vochtregulerend is en geen chemische bestanddelen heeft. Om het brandwerend te maken wordt er natuursoda aan toegevoegd. Conventioneel isolatiemateriaal bestaat daarentegen uit kunststofvezels of mineraal materiaal dat met chemische stoffen wordt bewerkt.

 

hennepwoning

Duurzame brandstoffen

Hennep wordt al volop toegepast in de auto-industrie, de bouw, de cosmeticabranche, de levensmiddelenindustrie en ook wordt er onderzoek gedaan om uit hennep duurzame brandstoffen te produceren.

Hennep groeit zeer snel en neemt daarbij CO2 op. Al na 14 weken levert een hectare hennep voldoende materiaal op om een huis van te bouwen. De plant kan op iedere ondergrond en in ieder klimaat worden verbouwd, er zijn geen bestrijdingsmiddelen nodig, de plant weert onkruid en is bestand tegen ziektes.

Primeur

Een woning gemaakt van hennep houdt warmte en kou buiten, geeft weinig tot geen onderhoud en regelt zelf het binnenklimaat. Albert Dun uit Oude Pekela had vorig jaar de primeur: hij bouwde het eerste Nederlandse huis van hennep. Dun verbouwt op zijn land 750 hectare hennep.

Het binnenste van de stengel wordt gebruikt voor de woningen. Hennep zuigt zich vol met water waardoor er geen problemen ontstaan als het regent. Het water komt niet door de muren heen, aldus Dun.

Tot voor kort kregen boeren die hennep verbouwden een Europese subsidie, maar die werd stopgezet. Dun legt uit dat een hennep-woning evenveel kost als een normale woning. Een hennep-woning heeft echter als voordeel dat het binnenklimaat prettiger is, er minder installaties nodig zijn en minder onderhoud nodig is.

 

Video

 

Bron : Niburu

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees