Je huis verwarmen met aarde en autobanden? Een spotgoedkoop en 100% ecologisch huis dat werkelijk alle comfort biedt zonder aangesloten te zijn op het elektriciteitsnet, de waterleiding, het aardgasnetwerk of het riool? Het lijkt misschien onmogelijk, maar het bestaat echt. Het concept van het earthship is gebaseerd op drie ideeën, namelijk: De autonomie van de bewoners, het toepassen van duurzame technologie en het hergebruik van afgedankte producten. Nu 'hoor' ik de meeste mensen al vanalles denken, maar waarom zou je elke maand zoveel betalen aan alle basis voorzieningen? Waarom worden wij als mensheid niet eens wakker en gaan we eens nadenken over onze manier van leven? Waarom horen wij niet meer over deze natuurlijke manier van leven? Het begint natuurlijk bij je persoonlijke bewustwording, want mensen die 'vast' zitten in de maatschappij (moderne slavernij), kunnen maar moeilijk buiten het voor hun vertouwde referentiekader denken. Zonder nu helemaal in te gaan op de manier van bouwen en de gebruikte materialen, wil ik graag met jullie deze mooie manier van leven delen. Het kan namelijk zoveel beter... goedkoper, mooier en natuurvriendelijker als onze huidige manier van leven in onze samenleving...

 Earthship Living


Laten we bij het begin beginnen.... We hebben ons bewustzijn opengesteld voor een nieuwe manier van leven en zo kwam er een idee op papier te staan. Zoals elke bouw beginnen we dus met de bouwtekening om ons idee vorm te geven.

 

 

 

 

 Nadat we een duidelijk beeld hebben van de matiaalkeuze en hoe we de woning willen vormen, kan het grote feest beginnen... Een vrachtwagen met oude autobanden en een grote berg zand en we kunnen van start... Natuurlijk zijn dit niet de enige materialen, maar zoals ik al eerder schreef wil ik niet te ver ingaan op deze zaken. Het doel van dit artikel is puur en alleen om u bewust te maken van de mogelijkheden die er zijn. Wil je bijvoorbeeld tijdens het bouwen op "arbeidskosten" besparen, dan is het handig om een grote groep familie, vrienden of kennisen te hebben die mee willen werken aan het project... Samen staan we tenslotte sterk.

 

 

Nadat de ruwbouw is geplaatst, kunnen we gaan beginnen met het vormen van onze nieuwe woning. Voor de "niet dragende" muren is het bijvoorbeeld ook mogelijk om met flessen een gekleurde muur van licht te creëren... Dit alles natuurlijk naar eigen inzicht Hieronder staan enkele foto's van het biologische gedeelte van het earthship, maar ook de keuken, badkamer en natuurlijk het woongedeelte. Zoals u kunt zien zijn de mogelijkheden onbeperkt, zolang we maar gebruik kunnen maken van goede 'afvalmaterialen'

 

 

 

 

 


 

 De foto's hierboven geven al een duidelijk beeld van de mogelijkheden binnen het earthship concept. Helaas is het onmogelijk om alles hier te beschrijven... Zoveel mensen, zoveel wensen. Wel hoop ik, dat ik uw bewustzijn heb mogen vergroten met betrekking tot onze huidige manier van leven en hoe we dit op een (naar mijn idee) aangenamere manier zouden kunnen doen... Dus wil je samen leven met moeder natuur en daarnaast veel geld besparen? Bouw een earthship.

 

 

Video

 

 

 

 

 

 

 

Bron: AVH Healings

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees