Het bedrijf Ubiquitious Energy belooft een revolutie op het gebied van het opladen van onze mobiele apparaten. Het bedrijf is van plan om doorzichtige zonnecellen te ontwikkelen die op het scherm van tablets kunnen worden geïnstalleerd, waardoor je tablet de hele dag aan kan blijven staan. Volgens het MIT Technology Review vangen de zonnecellen van Ubiquitious Energy golflengtes op in het ultraviolet en infrarode einde van het spectrum, maar laten ze zichtbaar licht door, waardoor het mogelijk is voor gebruikers om hun tablet gewoon te gebruiken terwijl de zonnecellen energie absorberen.

 

Ipad zonnecellen

De meeste zonnecellen vangen daarentegen licht op in het zichtbare deel van het lichtspectrum, wat het onmogelijk maakt om ze volledig doorzichtig te maken. De zonnecellen bestaan uit verschillende organische lagen die een voor een worden geplaatst op het glazen scherm van een tablet, zei Miles Barr, voorzitter en directeur Technologie van Ubiquitious Energy aan MIT Tech Review.

Het bedrijf, dat ontstond in het laboratorium van MIT hoogleraar elektrotechniek Vladimir Bulović, zit nog in de onderzoeks- en ontwikkelingsfase. Prototypes hebben een efficiëntie van 2 procent en een zichtbare doorzichtigheid van ongeveer 70 procent behaald, maar Barr zegt dat het bedrijf werkt aan verbetering van deze waarden. Ubiquitious Energy heeft nog geen concrete datum of planning genoemd voor het uitbrengen van de zonnecellen of de prijs ervan.

 

Bron: Happynews

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees