De Quant e-Sportlimousine is vierwielaangedreven en heeft een continu vermogen van 653 pk (piekvermogen 925 pk). Van 0-100 km/u in 2,8 sec. Piek torque per wiel: 2900 NM (in totaal dus 4 x 2900 NM). Max. snelheid: 380 km/u. Maar het beste is: hij gebruikt geen benzine/diesel of andere "fossiele" brandstoffen, maar zout water! Met een voorraad van 2 x 200 liter zoutwater is de verwachte maximale bereik rond de 600 km. Dit is gemiddeld vijf keer meer dan de huidige puur electrische auto's. Voor elk wiel is er een electromotor. Het vermogen wordt geleverd door electrochemische reactie die door zout water ("electrolietoplossingen" om precies te zijn) wordt opgewekt.

 

quant_9860  

Supergeleiders worden gebruikt om de stroom te verdelen. Er zijn geen mechanische motoren aanwezig en de interne opationele temperaturen varieren tussen de 60 en 160 graden celcius. Deze lage temperaturen dragen bij aan de hoge efficiëncy van 80%. Er is geen emmissie van schadelijke gassen en stoffen. Het produceert geen afvalstoffen die het milieu belasten. De materialen die in de auto en in de brandstof gebruikt worden zijn niet kostbaar of zeldzaam.

Een plezierige bijkomstigheid is dat de aandrijving bijna geen geluid maakt. In de technische gegevens zijn er geen versnellingen en transmissiebakken genoemd, wat doet vermoeden dat deze auto geen versnellingen nodig heeft.

Er kunnen 4 volwassenen in de limousine zitten. De zithouding is wel erg laag.

Waar anders dan in de Autosalon van Geneve kan dit produkt het beste zijn debuut maken?

Het bedrijf bereidt zich nu voor op de produktie, terwijl de auto verder getest wordt. Het ligt in de planning om ook voordeliger modellen te produceren. TÜV Süd, de Duitse vereniging die zich bezighoudt met wettelijk voorgeschreven keuringen van allerlei apparaten en materieel, heeft de auto goedgekeurd.

Zijn de tijden waarbij automakers, die andere brandstoffen gebruiken dan op olie gebaseerde brandstoffen, worden bedreigd, omgekocht of vermoord voorbij? Laten we het hopen. Ik wacht wel op de SUV uitvoering voordat ik er een bestel ;-)

Agus Judistira

Voor verdere informatie zie: http://www.nanoflowcell.com/en#home

 

Video

 

Bron : Earth Matters

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees