Amerikaanse artsen hebben een medisch mirakel verricht. Ze zijn erin geslaagd om bij een vrouw een nieuw oor in haar arm te laten groeien. De 42-jarige Sherrie Walter uit Baltimore verloor twee jaar geleden haar oor door kanker. Specialisten van het Johns Hopkins ziekenhuis grepen naar een baanbrekende methode: een nieuw oor voor haar fabriceren en dat laten groeien in haar arm om het vervolgens weer aan haar hoofd aan te naaien. Het lijkt science fiction, maar toch is het helemaal echt. Twee jaar geleden werd Sherrie Walter getroffen door een gezichtskanker die haar oor zwaar aantastte. Een deel van haar linkeroor, oorkanaal en zelfs een stukje schedel moesten verwijderd worden. Dokter Patrick Byrne vertelt: "Ik zat al jaren met de strategie van een oor in een arm te kweken in mijn hoofd, het was enkel nog een kwestie van wachten op de juiste patiënt om de theorie in de praktijk te brengen en dat was dus Sherrie."

Door een kanker moest een deel van het oor van Sherrie Walter verwijderd worden.Kraakbeen


De straffe stoot kwam er nadat de artsen een stukje kraakbeen uit de ribben van Sherrie hadden gehaald. Daaruit knutselden ze een nieuw oor in elkaar en dat werd ingeplant vlak onder haar huid in haar onderarm. Daar moest het in liefst vier maanden uitgroeien tot een volwaardig oor. Ondertussen is het oor aan Sherries hoofd gehecht. Ongelooflijk maar waar! In eerste instantie leek het nieuwe oor niet helemaal op een volwaardig oor, maar Sherrie kon de evolutie naar een echt oor van nabij opvolgen en na een nieuwe ingreep lijkt het oor nu wel compleet. "Ik voel mezelf echt als een spannend experiment, maar ben vooral heel gelukkig dat het kan."

 

Uit kraakbeen van haar ribben werd een nieuw oor gefabriceerdNog niet helemaal klaar


Het uitstekende nieuws is dat alles voorlopig ook vlot verlopen is.  Artsen leggen er nu de laatste hand aan, om te zorgen dat het zo natuurlijk mogelijk lijkt. Sherrie en haar familie zijn alvast in de wolken. "Volgens vrienden en familie ziet het er fantastisch uit! Maar ik durf pas te kijken als het echt helemaal klaar is. Ik zou zeggen tegen patiënten die twijfelen aan een onwaarschijnlijke ingreep: ga ervoor!"

 

Video


 

Bron: HLN

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees