Peru is begonnen met de installatie van gratis zonnepanelen voor de armste inwoners. Op termijn moeten twee miljoen Peruanen op die manier toegang tot stroom krijgen. Het project startte vorige week in de provincie Contumaza, waar 1.601 panelen geïnstalleerd worden om 126 afgelegen dorpen van stroom te voorzien. Het is pas de eerste stap: later dit jaar wordt een openbare aanbesteding uitgeschreven voor 12.500 panelen om een half miljoen gezinnen toegang te geven tot elektriciteit. Het hele project zal 150 miljoen euro kosten.

 

 

Minister van Energie Jorge Merino maakt zich sterk dat 95 procent van de Peruanen toegang tot elektriciteit zullen hebben tegen eind 2016. Momenteel is dat nog maar 66 procent.

“Dit programma is gericht op de armste mensen, die geen toegang hebben tot elektrische verlichting en nog altijd gebruik maken van olielampen. Ze geven hun inkomen uit aan de brandstof die hun gezondheid schaadt”, zei Merino bij de start van het project.

Peru is het derde grootste land in Zuid-Amerika, met een bevolking van meer dan 24 miljoen inwoners. Het land is bijzonder geschikt voor zonne-energie en heeft de eerste grote installatie van Latijns-Amerika.

 

Bron: Happynews

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees