Volgens folklore heeft iedere volle maan een speciale naam. Je hebt bijvoorbeeld de wolfmaan, de sneeuwmaan, de wormmaan, de grasmaan, de dondermaan, de oogstmaan en de jagersmaan. Elke naam vertelt iets over het seizoen of de maand waarin de volle maan verschijnt. Deze maand verschijnt de oogstmaan aan de hemel. De oogstmaan is de volle maan die het dichtst in de buurt valt van de herfstequinox, die het begin van de herfst op het noordelijk halfrond markeert. Dit jaar is het op 19 september volle maan en valt de herfstequinox op 22 september. Vóór de uitvinding van de gloeilamp waren boeren voor de oogst afhankelijk van maanlicht.

 

 

Veel gewassen zijn aan het einde van de zomer en het begin van de herfst rijp voor de oogst waardoor boeren het in deze tijd van het jaar extreem druk hebben. Ze moeten vaak doorwerken tot na zonsondergang. Maanlicht werd een essentieel onderdeel van de landbouw en zo werd de oogstmaan geboren.

Door het jaar heen komt de maan iedere dag gemiddeld 50 minuten later op. Rond de herfstequinox wordt dit verschil echter teruggebracht tot slechts 30 minuten. Dit heeft te maken met het snijpunt van de schijnbare zonnebaan door de hemelequator.

De oogstmaan komt op wanneer de zon ondergaat. Een laaghangende maan kleurt rood door wolken en stof in de atmosfeer en is buitengewoon groot vanwege de maan-illusie, een gezichtsbedrog waarbij de maan groter lijkt naarmate deze zich dichter bij de horizon bevindt. Wanneer je deze effecten combineert ziet de aankomende supermaan eruit als een enorme pompoen.

 

 

 

Bron: Niburu

 

{fcomment id=2500}

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees