De Spaanse architect Miquel Pérez-Sánchez stelt dat de bouwers van de Piramide van Cheops al kennis hadden over de omvang van de aarde, zon en het getal pi. Pérez-Sánchez heeft de piramide digitaal nagebouwd. De conclusies van de architect dwingen tot een grondige herziening van de huidige theorieën over evolutie en het intelligente leven op aarde, zo citeert de krant La Vanguardia Pérez-Sánchez tijdens een bijeenkomst van de Catalaanse vereniging van architecten. De architect trof referenties aan naar de diameter van de aarde, diens afstand tot de zon en de afstand tot Sirius, de helderste ster aan onze nachtelijke hemel. Ook zijn er volgens hem verwijzingen te vinden naar de diameter van de zon, die geen twijfel meer laten over de kennis die de bouwers van de piramide bezaten.

 

grote-piramide


Sfinx

Uit het onderzoek van Pérez-Sánchez blijkt bovendien dat de Egyptische architect en piramidebouwer Imhotep pi tot vier cijfers achter de komma had uitgerekend. Tot nu toe werd altijd aangenomen dat men in die tijd alleen de eerste twee cijfers achter de komma wist.

Pérez-Sánchez zei op de bijeenkomst dat de Sfinx van Gizeh voor zijn huidige vorm de kop van een leeuw had, die na een periode van erosie verder werd uitgehakt tot een mensenhoofd. Volgens hem is de Sfinx bovendien een stuk ouder dan algemeen wordt aangenomen.


Lasertechnieken

De kans dat terugkerende patronen en verhoudingen bij de bouw van de piramides op toeval berusten, is volgens de architect 1 op 32.000. Een aantal mysteries blijven nog onopgelost. Waarom gebruikten de Egyptenaren bijvoorbeeld blokken van 100, 200 of zelfs 400 ton om deze reusachtige bouwwerken neer te zetten?

En hoe verplaatsten ze deze granieten blokken? Hoe werden ze uitgesneden en ingepast met een precisie die tegenwoordig alleen geëvenaard kan worden met lasertechnieken?

Pérez-Sánchez heeft met steun van de Spaanse overheid een boek geschreven over zijn bevindingen, getiteld ‘La Gran Pirámide, clave secreta del pasado’. Op zijn website Antiguo Egipto XXI ontrafelt hij de mysteries van het Oude Egypte.

 

Bron : 9fornews

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees