Jaden bi(schijven) uit China, die lijken op moderne CD’s of donuts en dateren uit de nieuwe steentijd, blijven nog altijd een mysterie. De raadselachtige bi zijn onder meer onderzocht door wetenschappers van het gerenommeerde Smithsonian-instituut. Het is niet bekend waar de bi voor werden gebruikt omdat culturen uit de steentijd geen geschriften hebben achtergelaten. Ze werden begraven met de doden als luchtsymbool. Ze begeleidden overledenen naar het hiernamaals of de ‘lucht’ door middel van het koord dat het lichaam met de aarde verbindt.

 

 

 

Medailles

Ze werden vroeger op het lichaam geplaatst van personen met een hoge status. Bi worden in graven soms gevonden in de buurt van de maag en borst.Jade is door de Chinese geschiedenis heen gebruikt om morele kwaliteit toe te kennen aan een individu en diende ook als een belangrijk symbool voor rang.Tijdens de Zhou-dynastie (eind 10e eeuw voor Christus tot 256 voor Christus) werden de bi tijdens oorlogen overhandigd aan de overwinnaar als teken van onderwerping.Het ontwerp van de medailles die tijdens de Olympische Zomerspelen van 2008 in Peking werden uitgereikt is gebaseerd op de mysterieuze schijven.

 

Dropastenen

De bi doen erg denken aan de zogeheten Dropastenen die tussen 1937 en 1938 langs de Chinees-Tibetaanse grens zijn ontdekt. Chi Pu Tei, een archeoloog van de Chinese Academie van Wetenschappen in Peking, zocht tijdens een expeditie beschutting in het Kunlun-Kettegebergte.

Hij ging samen met zijn team een grot binnen en ontdekt inscripties op de muur. Ze vonden ook enkele graftombes met skeletten die niet langer waren dan 1 meter 20. De skeletten hadden een abnormaal grote schedel.

In de graftombes lagen stenen schijven met een doorsnee van 30 centimeter en een gat in het midden. Ze waren voorzien van vreemde hiërogliefen. De Chinese Academie van Wetenschappen zou de publicatie van deze bevindingen hebben tegengehouden, maar uiteindelijk lekte het verhaal over de Dropastam en hun stenen schijven toch uit.

 

 

Bron: Niburu

 

{fcomment id=2513}

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees