In de Amerikaanse staat Montana is een hoorn van een Triceratops gevonden die gedateerd is op 33.500 jaar oud. De vondst druist in tegen de algemeen geaccepteerde opvatting dat dinosaurussen 65 miljoen jaar zijn uitgestorven. Deelde de mens de aarde duizenden jaren geleden met dino’s? De hoorn is in mei 2012 opgegraven en wordt bewaard in een museum. Het fossiel is gedateerd door de Universiteit van Georgia. Aan de hand van C14-datering werd vastgesteld dat verschillende fragmenten van de hoorn 33.500 jaar oud zijn.

 

Triceratops

Triceratops, wat ‘driehoorngezicht’ betekent, is een geslacht van plantenetende dinosaurussen die tijdens het late Krijt in het huidige Noord-Amerika leefde. Men vermoedt dat Triceratops 66 miljoen geleden is uitgeroeid door de inslag van een meteoriet. Wetenschappers van de Paleochronology Group stellen dat de dinosaurussen niet miljoenen jaren geleden zijn uitgestorven en dat er afdoende bewijs is waaruit blijkt dat ze 23.000 jaar geleden nog leefden.

De C14-dateringsmethode wordt pas sinds kort gebruikt om de ouderdom van dinosaurusbotten te bepalen. Wetenschappers dateren ze doorgaans door vulkanische lagen onder of boven de fossielen te dateren, een methode die volgens de Paleochronology Group erg onnauwkeurig is.

De groep heeft nog meer dinosaurusbotten onderzocht, die allemaal duizenden in plaats van miljoenen jaren oud zouden zijn. Talrijke onafhankelijke onderzoekers zeggen dat er bewijs is dat de mens en dinosaurussen ooit samen over de aarde zwierven.

In maart 2005 schreef paleontoloog Mary Schweitzer in vakblad Science over de ontdekking van zacht weefsel in het been van een 68 miljoen jaar oude Tyrannosaurus rex. De vondst leidde tot controverse omdat wetenschappers aannemen dat eiwitten in zacht weefsel hooguit één miljoen jaar lang bewaard kunnen blijven.

De groep heeft de wetenschappelijke gemeenschap uitgedaagd het onderzoek te herhalen. Tot nu toe heeft niemand de uitdaging aangenomen. Alle pogingen om de onderzoeksresultaten te presenteren zijn tegengehouden.


Video

 

Bron : 9fornews

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees