Op Animal Planet was onlangs een documentaire te zien over zeemeerminnen. Afgelopen zondag keken er 3,6 miljoen mensen naar ‘Mermaids: The New Evidence’, een absoluut record voor de zender. In de docufictie proberen voormalig NOAA-wetenschapper dr. Paul Robertson en journalist Jon Frankel te achterhalen of zeemeerminnen bestaan. De documentaire is een vervolg op ‘Mermaids: The Body Found’. Nadien vroegen mensen zich af of de overheid zeemeerminnen heeft gezien of gevangen, maar de informatie achter slot en grendel heeft opgeborgen.De National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), de Amerikaanse instantie die zich bezighoudt met meteorologie en oceanografie, verklaarde vorig jaar dat er nooit bewijs is gevonden voor het bestaan van ‘aquatische humanoïden’.

 

 

 

Discovery Channel liet weten dat de documentaire ‘nog nooit vertoonde beelden van zeemeerminnen zou vertonen’. Bedenker van de serie Charlie Foley zei dat de meest gehoorde verklaring is dat mensen die te lang op zee zitten een zeekoe of een doejong aanzien voor een zeemeermin. In de Groenlandzee zouden afgelopen lente opnames zijn gemaakt van mythische wezens. Kijkers zaten aan de buis gekluisterd. ‘Mermaids: The New Evidence’ was zelfs trending topic op Twitter.

 

 

De documentaire blijkt echter nep te zijn. Moederbedrijf Discovery Communications omschrijft het programma als ‘sciencefiction’ gebaseerd op ‘wetenschappelijke theorie’. Foley zei dat hij mensen wilde laten denken dat het echt was. Waarom zitten zeemeerminnen dan zo diep geworteld in het collectieve onderbewustzijn van vrijwel alle zeevarende volkeren? Dat is een vraag voor de historici, filosofen en antropologen.

 

 

Bron: Niburu

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees