In de serie Ancient Aliens worden wezens van de sterren en engelen vaak met elkaar vergeleken. In oude beschavingen worden ze soms aangeduid als ‘gods from the skies’, de goden uit de lucht. Deze goden worden afgebeeld als wezens met vleugels. Zouden deze vleugels misschien niet letterlijk aanwezig zijn maar simpelweg aanduiden dat deze wezens konden vliegen? Bij de engelen wordt ook vaak een ronde schijf met vleugels afgebeeld: letterlijk een vliegendeschotel. Wellicht zijn de engelen en de sterrenmensen een soort collega’s.

 

 
 
Expert op het gebied van Engelen Doreen Virtue denkt dat wel. Zij staat bekend als de ‘Angellady’ en doet al jaren onderzoek naar het fenomeen engelen. In het boekje Engelen op Aarde beschrijft zij hoe ze er door haar ervaringen in haar praktijk voor psychotherapie achter kwam dat niet alleen ieder mens beschermengelen heeft, maar dat sommige mensen zelf een engel op aarde zijn. De mens heeft er in de loop van de jaren een behoorlijke puinhoop van gemaakt op aarde en volgens Doreen zijn er vanuit allerlei andere dimensies engelen en andere wezens opgeroepen om te komen helpen op Aarde. Deze vrijwilligers zijn ‘vermomd’ als mens op aarde gekomen met als doel de mensheid weer in te laten zien waarom we hier zijn, ons te helpen om goed voor onze planeet te zorgen en om de mens weer bewust te laten worden wie hij werkelijk is.
 
Niet iedere aarde engel is volgens Doreen het zelfde. Volgens haar zijn er vier verschillende engelendomeinen:
 

De geïncarneerde engel

 
Deze engel is voor het eerst op aarde als mens. Het zijn de beschermengelen op aarde. Kenmerken: ze hebben een lief, engelachtig gezicht, vaak ronde vormen, zijn verzot op eten en kampen daardoor vaak met overgewicht. Ze willen iedereen helpen, volkomen vreemden vertellen spontaan over hun problemen aan hen en ze hebben een eindeloos geduld. Daarnaast heeft de geïncarneerde engel een groot schuldgevoel en zegt vaak sorry.
 

De sterrenmensen

 
De sterrenmensen zijn vrijwilligers die vanuit andere buitenaardse beschavingen zijn gekomen om de mensen op aarde te helpen. Kenmerken: onopvallende types met opvallende ogen (bijzonder van kleur of vorm), ze helpen graag anderen maar treden niet graag op de voorgrond. Ze werken liever achter de schermen. Ze doen niet veel aan hun uiterlijk qua kleding en make-up, hebben niet veel behoefte aan lichamelijk contact, zijn graag alleen, hebben een grote interesse voor het heelal, sterren en planeten, zijn graag bij water, vooral bij de zee en hebben soms een onverklaarbaar gevoel van heimwee; ik wil naar huis.
 

De elementwezens (feeën, elfen kabouters etc.)

 
Hebben vaak uiterlijke kenmerken van feeën of elfen. Zo kunnen sommige van dit type bijvoorbeeld lijken op de ‘pixiefairies’ met kort, soms felgekleurd haar, maar ook wordt het type ‘Julia Roberts’ genoemd in dit hoofdstuk. Dit zijn de uitbundige engelen op aarde. Ze zijn hier om een beetje vrolijkheid te brengen en halen graag grappen uit. Ze houden van muziek en dansen. Ze houden van dieren en brengen het liefst veel tijd in de natuur door. Ze komen op voor het milieu.
 

De Wijzen (tovenaars, heksen etc.)

 
Deze groep is al eens eerder op de aarde geweest als tovenaar of heks of iets dergelijks. Ze zijn hier om ons te leren om de oude magie weer toe te leren passen in ons leven. Kenmerken: Intens, exotisch, excentriek, met lang zijdeachtig haar, ovale ogen die je niet gauw vergeet en ze dragen graag wijde kleren. Het heeft geen zin om tegen ze te liegen, hun blik is doordringend.
 
Je hebt na het lezen van deze vier categorieën jezelf en/of je vrienden en familieleden vast wel ergens in herkend. Als je je aangesproken voelt door meerdere categorieën, dat kan. Een combinatie van categorieën is mogelijk en er zijn daarbinnen ongetwijfeld nog weer subcategorieën.
 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees