Aan het eind van mei hebben velen het gevoel van tot het uiterste gestrecht geweest te zijn, waardoor we nu toe zijn aan rust, stilte, natuur, opladen en geestelijke en emotionele voeding. Toch heeft net de intensiteit van mei ervoor gezorgd dat er veel herschikt is, zowel innerlijk als uiterlijk, wat veel nieuwe energie heeft binnengebracht, al leek het soms wel vooruitgaan met superkleverige kauwgum onder onze schoenen.  Ook de Aarde heeft zijn energieën herschikt: apocalyptische bosbranden in Canada, aardverschuivingen in Ethiopië, vulkaanuitbarstingen in Costa Rica, zware aardbevingen in Tokyo, Myanmar en Ecuador, overstromingen in Sri Lanka, en een zeebeving in Kreta.

 

juni2016

Op dezelfde manier reageerde ons lichaam op de energetische verschuivingen, zodat velen allerlei symptomen kunnen gevoeld hebben: spijsverteringsproblemen (vooral de maag, waar nog altijd de aflijning van lagere wil op Hogere Wil gebeurt), pijnlijke spieren/gewrichten, vermoeidheid, oog-issues, en gefragmenteerde slaappatronen. Telkens weer is dit een teken dat het lichaam zich aanpast aan hogere frequenties. Emotioneel gebeurde er heel wat ontgifting, wat ook weer nieuwe ruimte heeft gecreëerd. 

Op de drempel van juni, en enkele weken verwijderd van de Zomerzonnewende, is het goed om bij jezelf nog eens een lijstje op te stellen van prioriteiten voor dit jaar en voor de rest van je leven. Wat is waarlijk belangrijk voor je? Wat is je hoofdweg, en wat zijn zijwegen? Welke intenties vertolken het best wat je voor jezelf kiest en droomt, dit jaar en dit leven? Wanneer we veel hebben schoongemaakt trekt die nieuwe ruimte onmiddellijk nieuwe energie aan, die wij kunnen richten via onze intenties. 

Juni is één van de drie power-maanden van 2016. Het draagt de 222/6-trilling, en het is goed om even terug te blikken op juli vorig jaar, en/of september 2014, omdat diezelfde thema’s waar je toen mee aan de slag was, zich nu kunnen herhalen – zij het in lichtere vorm, zodat we de dingen die we toen ingezien en geleerd hebben nu concreet kunnen toepassen, en andere keuzes kunnen maken. 

Deze maand staat het contact met de eigen Hogere Wijsheid op het voorplan. Heel goed luisteren naar de innerlijke stem, de coaching van je beschermengel, en durven vertrouwen op je intuïtie. Er zal heel wat beweging zijn op relatie-vlak, waardoor mensen veel duidelijker hun eigen aandeel in relatiestukken zullen (h)erkennen en aanpassen waar nodig, maar ook een soort balans zullen opmaken van al hun verbindingen. Dit kadert helemaal in de 9-trilling van 2016: veel losse eindjes zullen vastgemaakt worden, veel touwtjes doorgeknipt. Terzelfdertijd zullen bestaande relaties waarin een hartsverbinding aanwezig is, nog verdiepen en versterken, en dit zal steun en healing brengen wanneer we de rest van dit jaar door gaan. 

De grootste nadruk ligt in juni evenwel op familie- en gezinsstukken. Mensen gaan scherper de dynamiek in deze relaties zien, en zijn in staat om er eindelijk verandering in te brengen, wat hoort in de afwerkingsenergie van dit jaar. De voorbereiding hiertoe was de vorige jaren gebeurd, en dit jaar worden als het ware de puntjes op de i gezet. Het is heel goed om stil te staan bij hoe ver je wil gaan in het opnemen van verantwoordelijkheden en verplichtingen, en waar je uit de bocht gaat bij het nemen van verantwoordelijkheid voor jezelf. Het kan zijn dat wie lang bepaalde verantwoordelijkheden heeft ontlopen in verband met familie of gezin, deze maand dan toch de nodige inzichten krijgt en actie gaat ondernemen, of dat wie veel te veel verantwoordelijkheden opnam, eindelijk besluit om daarin te gaan dimmen. 

De trilling deze maand is hoog, dus wanneer we niet voldoende gecenterd zijn, kunnen we snel geïrriteerd zijn, met alle gevolgen van dien. We dienen dan te zorgen voor voldoende ontlading, beweging/rust, water en de voor ons juiste voeding, ontspanning, plezier, en optillende en voedende contacten. We nemen collectief en individueel een groeisprong, dus al wat je helpt om je inzichten uit te breiden en te verdiepen, én terzelfdertijd om je te ontspannen en jezelf te koesteren, is aan te raden. 

Eind juni komt Mars uit zijn retrograde, dat betekent dat we allen tot dan sterke spanningsvelden blijven voelen rond dingen waar verandering noodzakelijk is, en kunnen we ook de nodige kracht opdelven om deze veranderingen neer te zetten. En zoals altijd: al wat we door innerlijk werk vooraf energetisch kunnen opruimen, dient zich niet meer te uiten via spiegeling in anderen om ons heen. 

Tenslotte kunnen we in juni, door de hoge trilling, ook veel makkelijker contact nemen met ons Hoger Zelf, en alle begeleiding die ons ter beschikking staat. Er is een overvloed aan inspiratie en informatie beschikbaar, veel meer en makkelijker dan in andere periodes, we hoeven er alleen maar op in te tunen. Wanneer we tijd maken voor rust en stilte en voldoende recuperatie, kunnen we het maximum halen uit deze boeiende maand vol uitbreiding en potentieel, want de Zonnewende op 21/6 geeft ons altijd een stevige zet vooruit. Fijne zomer gewenst voor iedereen!  

Keep the Faith  

Fran Tielemans

Bron: Maitreya

Bezoek ook onze Webshop en Facebook Pagina voor producten op basis van Aloë Vera.

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees