De afgelopen tijd heb ik me meer en meer beziggehouden met het onderwerp ZelfLiefde. In eerste instantie was ik er een beetje vies van, omdat ik bij ZelfLiefde al snel dacht aan egoïsme, jeZelf beter wanen dan een ander en meer van deze – wat ik nu zie als – misvattingen. Het is niet voor niets dat er wordt gezegd: "Je kunt pas van 'anderen' houden, wanneer je van jeZelf houdt". (Waarbij dat 'anderen' een instinker is, omdat jij – net als ik – ook die ander bent) Nu zit ik zelf pas vooraan in dit traject van ZelfLiefde – work in progress, zogezegd – maar toch wil ik graag mijn inzichten (die dus elk moment weer kunnen veranderen) met jullie delen. Alles wat ik nu – en in de toekomst – ga verkondigen over ZelfLiefde is daarmee dan ook niets meer of minder dan mijn 'waarheid' op dat moment. Vandaag wil ik graag beginnen met een aantal punten – die betrekking hebben op vertrouwen en loslaten in relatie tot ZelfLiefde- waarmee ik zelf aan de slag ben geweest en die zijn vruchten lijken af te werpen.

 

Opgeven van je 'vrije wil' / Controle loslaten

Hoewel ik erg hecht aan het principe 'vrije wil', blijft dit voor mij een beetje een punt. Want hoewel je hier op aarde deze 'vrije wil' wel ervaart, vervalt er – gezien vanuit het 3D perspectief – een gedeelte van die 'vrije wil', wanneer je uitgaat van een goddelijk plan. Want welke 'vrije wil' volg je? Die van je 3D ego persoonlijkheid (die altijd gaat voor overleven, willen, verwachten, et cetera) of volg je de leiding (paradoxaal in de context van 'vrije wil') van je innerlijke stem / innerlijk weten / hogere Zelf (het gedeelte van jeZelf wat wel op de hoogte is van jouw zielenplan)? Op dit moment zeg ik ronduit dat ik op mijn verdere pad steeds meer uitga – voor zover ik dat onbewust al niet deed – van mijn innerlijke stem (wat voor mij persoonlijk de term is die de lading het meeste dekt). Hoewel het met vallen en opstaan gaat en er momenten bij zitten die eng, naakt en pijnlijk aanvoelen, merk ik dat alles een stuk beter loopt wanneer ik van het laatste uitga.

Overgave

Wanneer je hier op voortborduurt, kom je al snel uit op overgave. Niet dat je jeZelf overgeeft aan één of andere externe kracht – voor zover die bestaat, wanneer je alles al in je hebt – maar aan de leiding van je innerlijke stem. Ook dat ben jij immers. En ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb gemerkt dat wanneer ik meZelf overgeef aan mijn 3D ego persoonlijkheid – wat de default is die je vanaf je geboorte wordt aangeleerd – kom ik al snel in de 'problemen'. Het is dus zaak om te luisteren naar die innerlijke stem en die niet te laten overschreeuwen door het willen, verwachten, et cetera van je 3D ego persoonlijkheid. Mijn ervaring is daarbij dat – waarschijnlijk omdat de conditioneringen die hangen aan die 3D ego persoonlijkheid nogal diep zitten – de theorie een stuk makkelijker is dan de praktijk. Het kan daarom best wel raadzaam zijn om elke dag – op een manier die voor jou goed werkt – 'de stilte' op te zoeken en te luisteren naar wat die innerlijke stem je te vertellen heeft. Onthoud daarbij dat die innerlijke stem het altijd bij het rechte eind heeft, ook – of misschien wel vooral – wanneer je 3D ego persoonlijkheid schreeuwt dat het niet zo is. Overgave – dus gehoor geven aan – aan de leiding van je innerlijke stem is – zoals ik al aangaf – niet gemakkelijk. Toch geldt hier duidelijk: 'Oefening baart kunst'.

Versterken van het contact met je innerlijke stem

Nu je jeZelf hebt overgegeven aan de – JOUW EIGEN - wil van je innerlijke stem, kun je het contact ermee gaan versterken. Dat is niet iets wat je leert, maar eerder iets wat je je zult herinneren. Ergens diep in je buik of in je hart – dat weet jij beter dan ik, check dit dus Zelf – heb je een verbinding met deze innerlijke stem. Wanneer je er even de tijd voor neemt om het te voelen, voel je de kracht en weet je waarover ik het heb. Van daaruit kun je op elk moment contact maken met jouw innerlijke stem. Let wel. Het 'lijntje' is enkel uitgevoerd. Of jij (middels denken) – als 3D ego persoonlijkheid – spreekt of jouw innerlijke stem – je hogere Zelf - (middels voelen) spreekt. Wanneer jij – 3D ego persoonlijkheid - dus constant bezig bent dingen na te streven en controle probeert uit te oefenen op je leven – geen overgave aan de leiding van je innerlijke stem – gooi je dat 'lijntje' dicht en zal jouw innerlijke stem niet tot jouw bewustzijn kunnen doordringen. Om één en ander te illustreren, kun je denken aan die momenten in je leven dat de dingen – vaak op creatief gebied – als vanzelf gingen. Hoogstwaarschijnlijk was je toen min of meer gedachteloos. Een soort van permanente meditatieve staat!?

Oude gewoontes loslaten, accepteren of waarderen

Nu komt er een nog moeilijker stuk – maar niet gevreesd, want je innerlijke stem weet raad – het in kaart brengen van welke dingen je steunen – in lijn zijn met het goddelijke plan / zielenplan – en welke zaken je juist tegenwerken. Het meest makkelijke is om al je (oude) gewoontes op papier te zetten. Daarna kun je je – met behulp van je innerlijke stem – gaan beraden op welke dingen 'gezond' zijn om te behouden en wat de dingen zijn waarvan je juist 'last' hebt bij het volgen van je – op het niveau van je hogere Zelf – uitgestippelde plan. In het geval van de dingen waar je last van hebt zul je deze mogen gaan loslaten of in sommige gevallen mogen accepteren. De dingen die je steunen kun je eventueel – waar mogelijk – versterken, maar vooral 'gewoon' waarderen.

Loslaten en bij het schroot zetten

De dingen die je los wilt laten, zet je als het ware bij het schroot. Hierbij kun je hulp vragen aan jouw innerlijk weten – hoewel in dit geval hogere Zelf weer meer op zijn plaats is – en deze hulp zal je (door jeZelf) ook telkens weer gegeven worden. Daar zorgt de kracht die je eerder in jeZelf ontdekt hebt voor. Als je er maar voor zorgt dat je de tijd en ruimte neemt om naar de gegeven oplossingen en aanwijzingen te 'luisteren'. Wanneer je hiermee aan de slag gaat, zul je vanzelf weer andere dingen tegenkomen die je dan weer op je 'lijstje' kunt zetten. Hetzelfde principe – van bij het schroot zetten – kun je gebruiken met betrekking tot het helen van oude wonden, rechtzetten van 'fouten' uit het verleden, et cetera. Soms kan dit pijnlijk zijn. Bijvoorbeeld wanneer je in het verleden mensen gekwetst of onheus bejegend hebt, kan het zo zijn dat je innerlijke stem je 'vertelt' dat het nuttig is met die persoon contact op te nemen. Wees niet eigenwijs en doe dat dan 'gewoon'. Het is eng en voelt misschien raar aan, maar de opluchting erna is – tenminste zo is mijn ervaring - onbeschrijfelijk.

Nieuwe gewoontes aanleren

Nu je – een aantal – oude gewoontes bij het schroot hebt gezet, is er ruimte voor het jeZelf aanleren van nieuwe gewoontes. Gewoontes die – wanneer je je daarbij baseert op je innerlijke stem – in lijn zijn met het goddelijke plan / zielenplan. Wanneer je dit doet, zul je merken dat je als vanzelf steeds meer van jeZelf – en daarmee van 'anderen' - gaat houden.

ZelfLiefde, vertrouwen in jeZelf

Omdat steeds meer gewoontes in lijn zijn met jouw – multidimensionale – Zelf, voel je je een stuk prettiger. Je krijgt meer vertrouwen in jeZelf en ZelfLiefde komt daardoor weer een stap dichterbij. In mijn optiek belangrijk, omdat je dat ook zult uitstralen op jouw omgeving. Op die manier kom je sneller dichter bij je droom – tenminste daar ga ik van uit als je nu nog aan het lezen bent J - van een 'betere' wereld en daarmee is de opwaartse spiraal compleet.

Tot slot

Ik weet dat er in bovenstaand verhaal, vast een aantal losse eindjes te vinden zijn en dat het verhaal alles behalve compleet is. Ook weet ik – zoals ik eerder al aangaf – dat de theorie vele malen makkelijker is dan de praktijk. Het stuk is dan ook niet bedoeld om alle oplossingen – als zoiets al mogelijk is – aan te dragen, maar is vooral bedoeld om te inspireren. Bij alles geldt immers dat het leven één grote paradox is, waarbij een ieder zijn of haar eigen pad bewandeld en zijn of haar eigen 'waarheid' heeft. Binnenkort meer over ZelfLiefde, vertrouwen en loslaten en bijvoorbeeld wat te doen als je toch in een 'crisis' belandt.

Bron: Stapuitdematrix

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees