Eerst en vooral wens ik iedereen een vervullend en gelukkig nieuw jaar, barstensvol vreugde, liefde, vrede, ontplooiing en vernieuwing! Moge je al je dromen voor 2016 vlot kunnen neerzetten! Wat die dromen betreft, kan je januari zeker nog gebruiken om voor jezelf nog duidelijker te krijgen wat nu eigenlijk je prioriteiten zijn voor dit jaar, en voor de rest van je leven. We staan nu, in januari 2016, met zijn allen op een keerpunt, waarop we ons leven zoals dat tot nu toe is geweest overschouwen. Zo kunnen we er een synthese van maken, onze conclusies trekken, om van daaruit onze nieuwe intenties en dromen te vormen.

 

januari 2016  

Deze maand, met zijn 10/1-trilling, zit vol beweging, verandering en vernieuwing, ook al hebben we tussen 5 en 25 januari weer een Mercurius retrograde. Deze retrograde helpt ons om onze innerlijke fundering voor onze nieuwe fase nog sterker te maken, de lijnen uit te zetten op ons nieuwe spoor, en hier en daar de nodige besluiten te trekken en beslissingen te nemen. Wanneer we dus af en toe een afremmende kracht voelen, die ons tegenhoudt om voluit te gaan, dan is het de bedoeling dat we eens goed naar de situatie en naar onszelf en onze overtuigingen gaan kijken. Misschien saboteren we onszelf, misschien is de tijd nog niet (helemaal) rijp voor bepaalde acties, of misschien dienen we net dat ietsje meer vastberadenheid of aflijning te realiseren vooraleer we verder kunnen. 

De Zon heeft ons in december nog een stevige zet gegeven in, tot vandaag (1/1) zelfs. Er is nog altijd een geomagnetische storm aan de gang, die de vorige twee dagen zelfs heel sterk is geweest. Er was de voorbije tijd dus een overvloed aan inspiratie en vernieuwende impulsen, maar fysiek kon het af en toe lastig zijn. Velen rapporteerden vaak angsten, en dat op zich is een graadmeter voor de bewustzijnssprong die we aan het maken zijn. Vele hoge frequenties die binnenkomen, kunnen danig veel angst veroorzaken. Die kunnen te maken hebben met ons lichaam dat hard werkt om al dat licht te assimileren, maar vooral heeft angst te maken met onbewuste weerstand naar verandering. Wanneer je in je eigen leven terugkijkt op perioden van grote veranderingen, dan zal je je misschien herinneren dat je de tijd voordien veel onbestemde angsten hebt gehad. 

Wanneer een overvloed aan licht ons energiesysteem overspoelt, worden oude lagen uitgestoten die niet meer passen bij ons hoger afgelijnde zelf, maar die lang heel vertrouwd aanvoelden. Eer al dat nieuwe licht verwerkt is in al onze lichamen (ons denken, ons voelen, ons fysieke lichaam), kunnen we ons tijdelijk wat gedestabiliseerd, onveilig en onrustig voelen. Maar dit is een tijdelijke fase, want eens alles gestabiliseerd is en het stof is gaan liggen, voelen we pas echt hoe we veranderd zijn, hoe alles helderder, duidelijker, rustiger en vredevoller is, en dat is altijd een heerlijke fase. Een fase waarin we ten volle beseffen hoe al dat licht en energiegeweld en woeligheid uiteindelijk altijd leiden tot verbetering en ons hoogste goed… 

Op 3 januari gaat Mars voor 2 maanden in Schorpioen staan. Dit duidt op een nieuwe periode van diepgaande verandering, die niet zonder slag of stoot zal verlopen, wanneer we niet bereid zijn om die verandering en vernieuwing toe te laten. Voor wie daar wél toe bereid is, wie vooruit wil, zijn eigen drempels wil overgaan en verlangt naar ontplooiing en verruiming, zal dan ook positieve impulsen en alle steun die nodig is creëren. Tot 6 januari lopen alle planeten nog direct, wat niet zo vaak voorkomt, en wat het gevoel kan geven dat alles nu écht vooruit gaat. 

Nieuwe Maan in Steenbok op 10 januari wijst ons de plek aan waar we vast zitten in ons denken, waar we onze energie op de voor ons verkeerde plek inzetten, en hoe we onze overtuigingen kunnen aanpassen om verder te evolueren op ons eigen spoor, dat niet noodzakelijk hetzelfde spoor hoeft te zijn als dat van onze omgeving. Deze Nieuwe Maan kan ons ook het nodige doorzettingsvermogen brengen om gewoon onze weg verder te gaan. 

De vibratie van deze maand ondersteunt ons sterk om onze eigenheid te koesteren, om onze eigen unieke weg te durven bewandelen, zelf onze eigen autoriteit te worden en te voelen vanuit ons hart en ziel wat onze eigen waarheid is. Januari is dus een maand waarin we nog sterker zullen aflijnen op wie we écht zijn, waarin we keuzes maken en beslissingen nemen. Het gevolg hiervan kan zijn dat er spanningsvelden kunnen ontstaan in onze omgeving. Mensen die niet toe zijn aan vernieuwing, kunnen zich danig bedreigd voelen, omdat ze gewend zijn aan de oude versie van onszelf, en ze de nieuwe versie eigenlijk niet kunnen of willen aanvaarden. Die beweging zullen we ook in onze buitenwereld (nationaal, internationaal) merken. 

Zo zullen we steeds meer merken dat onze oude ‘omgeving’ steeds meer wegdrijft, de energieën rondom ons herschikt worden, en dat er dit jaar een steeds duidelijker vernieuwing in al onze contacten zichtbaar wordt. Het afgelopen jaar hebben we sporadisch al liefde en steun kunnen uitwisselen met zielen met wie eenzelfde nieuwe doel gedeeld wordt, en die beweging zal dit jaar nog sterker worden. We kunnen af en toe ook blij verrast worden wanneer we zielen ontmoeten die al lang uit ons blikveld verdwenen waren, en die plots ook deel lijken uit te maken van onze groepsfundering voor de nieuwe fase. 

Op 25 januari kan de Volle Maan in Leeuw onze moed en zin voor actie versterken, maar we zullen ook duidelijk zien waar we overmoedig en niet realistisch zijn. 

Met al deze beweging in en rondom ons, is het nodig deze maand extra tijd uit te trekken om te spelen, om plezier te maken, om leuke dingen te doen, en vooral om ons lichaam te helpen bijbenen in dat aanhoudende aanpassingsproces, dat we biologische ascensie noemen. We blijven experimenteren met wat voor ons persoonlijk de voor dat moment beste mix is van rust, beweging, frisse lucht, energie en materie, voeding en spirituele voeding, kleuren, humor en ernst enzovoort. En zo maken we er weer een mooie maand van, de eerste van wat een boeiend en vooral heel verrassend jaar zal blijken te zijn…  

Keep the Faith

Fran Tielemans

 

Bron : Maitreya

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees