De intensiteit van de voorbije weken heeft iedereen op sommige momenten het gevoel gegeven van tot het uiterste gestretcht te worden. Dit gevoel is typisch voor de staat waarin we ons bevinden wanneer we een oud spoor aan het verlaten zijn, en vlak voor een nieuw staan. We houden ons nog even krampachtig vast aan een visie die we lang hebben gekoesterd, of emoties die we lang hebben vastgehouden, of een fysiek 3D-patroon dat we zolang hebben gebruikt. Om dan uiteindelijk op dat ene punt te belanden waarop we constateren dat we dit alles nu echt wel dringend moeten loslaten, omdat we diep in ons die krachtige impuls van vernieuwing, verandering en bevrijding voelen.

 

maart 2016 

Dus is er veel kans dat je de voorbije maand jezelf – of liever: bepaalde ego-stukken – overstegen bent, en klaar bent om het volgende luik van je boeiende reis open te slaan. Maart is de derde maand van 2016, en is een maand waarin veel voorbereiding gebeurt op de grootste verschuiving die elk van ons dit jaar maakt, die zich kan voordoen vanaf april. Waar februari een 11/2-trilling droeg, waarvan de hoofdtoon sterke spirituele groei aangeeft, draagt maart de 12/3-trilling. Dit geeft alvast aan dat we deze maand kunnen groeien in overgave. Overgave en aanvaarding is een van de grote spirituele kwaliteiten die we allen hier op Aarde met horten en stoten integreren en belichamen, en heeft ook een sterke link met die andere grote spirituele kwaliteit, geduld. 

We voelen allemaal diep in ons Zelf dat er verandering op til is. We zien hier en daar beweging in ons eigen leven, en zien dat ook in onze dichte en verdere ‘buitenwereld’. De grote uitdaging in deze fase is dan ook om, hoe sterk de neiging tot dingen forceren soms ook is, toch nog even te wachten, tot de juiste setting klaar is, alle elementen moeiteloos in elkaar schuiven, en we verder kunnen met onze weg. Om gewoon het beste te halen uit de grote en kleine dingen in elke dag, en onszelf toelaten om naast alle spirituele ernst ook te spelen (Jaar van de Aap, weet je wel!). 

Er gebeuren dit jaar vele afwerkingen in de dichte kring – gezin of familie, en daar kan dus deze maand ook een en ander aan de gang zijn. Wat er zich ook aandient, of wat er ook innerlijk al voelbaar is, het is belangrijk om deze maand alvorens te handelen of in te grijpen, toch eerst even af te wachten, en heel goed innerlijk te checken wat je aan moet met deze situatie. Raadpleeg je Beschermengel, die elke seconde van je leven klaar staat met advies, en die je belangrijkste leraar en gids is. Hij zal je heel duidelijk laten voelen/weten wat je hiermee aan moet, en wat de hoogste visie is over de context. Het is ook goed om communicatie duidelijk te houden, en overal waar misverstanden zijn klaarheid te scheppen. Het is ook goed om geduld te hebben, met jezelf en met anderen om je heen. Ieder heeft recht op zijn eigen tempo om zijn weg te gaan, en dat tempo kan soms danig verschillen met dat van jou, en daar kunnen we soms heel erg ongeduldig in worden. 

Op 9 maart hebben we een Nieuwe Maan, vergezeld van een volledige Zonsverduistering, alleen zichtbaar in het oosten. Op 21 maart is er dan de Equinox, en op 23 maart komt er dan een Volle Maan, met een Maansverduistering, ook hier onzichtbaar. Deze drie evenementen geven aan dat we sowieso verschuivingen zullen maken, en dat er ook heel wat ladingen karmisch puin zullen worden losgelaten, die bijlange niet door iedereen zelf opgeruimd worden. Vandaar is het goed om hierop alert te zijn, en elke dag je aura schoon te maken en opnieuw te voeden. Het licht dat je uitstraalt maakt onbewust veel schaduwen wakker in anderen, waardoor er heel wat op je kan geprojecteerd worden. Dit is trouwens een 9-jaar, waarin we allen getraind worden in het gezond omgaan met onze grote empathie, met afgrenzing én met emoties. Een vraag die bij de meesten onder ons dit jaar vaak innerlijk zal gesteld worden is: ‘Hoe ver ga ik in het helpen van die bepaalde persoon, en vanaf waar is het niet meer oké voor mij, vanaf waar stap ik uit de onvoorwaardelijke liefde naar mezelf, vanaf wanneer doe ik mezelf tekort?’ 

Maar bovenal is maart de poort naar lente en zomer, en daar kijken we allen weer hard naar uit. We zijn stilaan helemaal klaar met de winter, en heel ons lichaam schreeuwt uit dat we hoognodig naar buiten moeten, de buitenlucht in, in de tuin werken, fietsen en wandelen zonder die bijtend koude wind om je oren, terrasjes doen, koken met jonge groenten uit de tuin, enzovoort. Om opnieuw de geur op te snuiven van de ontwakende natuur, wanneer je 's morgens je raam opent. Om de pracht te zien van de bloesems in de tuinen. Daarbij is het ook leuk te beseffen dat we alle energetisch/spiritueel/innerlijk werk dat we de eerste maanden van het jaar gedaan hebben, zullen zien vruchten dragen in april, dat dit jaar een soort point of no return is. We zijn benieuwd!  

Keep the Faith

Fran Tielemans

Bron: Maitreya

Bezoek ook onze webshop en Facebook Pagina voor producten op basis van Aloë Vera.

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees