De nursery. Januari 2014 is, na alle hectiek en transformaties van 2013, een tijd om te herademen, om tot rust te komen en te kijken waar we geland zijn. We bevinden ons in een soort nursery, een (innerlijke) ruimte waarin we ons innerlijke kind kunnen koesteren, waarin we onszelf omringen met alle aandacht, liefde en verzorging die we nodig hebben om helemaal in balans te komen. Zonne-stress en ons energie-management. Maar de zonnevlammen- en stormen van de laatste weken en dagen gooien dat balanceringsproces wat overhoop. We kunnen er niet omheen dat de Zon haar polen wel gekeerd heeft, maar dat haar energie voorlopig nog altijd doorgolft in het veld van de Aarde en dat van ons.

 

januari

We moeten ons energie-management daar dus op afstemmen, zeker wanneer we gevoelig zijn voor subtiele energie en voor de fysieke symptomen die het gevolg zijn van veel solaire instroom. 'Zonne-stress' kan lastige, vrij onaangename gevolgen hebben, zoals verhoogde prikkelbaarheid, vermoeidheid, grotere behoefte aan koolhydraten, hoofdpijn of allerlei ontgiftingssymptomen (ook emotioneel/mentaal).


In 'wacht-modus'

Maar wanneer we die zwaardere aardse modder van ascensiesymptomen bewust overstijgen tot in onze hogere lichtere lotus-essentie, dan zijn we in staat om de zegen van alle binnen-stromende energie te zien, en voelen we de frisse heldere wind van vernieuwing blazen doorheen ons systeem en over de Aarde. Dan weten we dat al die energie niet binnenstroomt om ons te plagen of ons op de proef te stellen, maar net om ons te helpen met ons bewustwordingsproces. De energie helpt ons om essentie en illusie sneller te onderscheiden, om ons leven en onszelf in een helderder licht te zien, om de Aarde en haar bewoners te helpen ascenderen en vernieuwing en verandering aan te vuren. Velen onder ons brengen januari dan ook opnieuw door in 'wacht-modus'. We kunnen niet eerder terug de buitenwereld in vooraleer onze binnenwereld herschikt en verschoven en in harmonie is.

Denk eraan dat de hoofd-energie van 2014 de 7 is: bespiegeling, zelfonderzoek, meditatie.


Stimulans tot balans

De onderliggende 8-vibratie van januari stimuleert ons om balans te creëren in alle aspecten van onszelf en ons leven, om te beginnen fysiek. Doordat de meesten onder ons in 2013 tot het uiterste gestretcht geweest zijn, vraagt ons lichaam nu op dit moment veel rust, stilte, licht voedsel, aandacht voor onze mineralenbalans en een goede mix van beweging en rust. Dit alles opdat het in maart weer klaar zou zijn voor de volgende fase in onze vernieuwingsbeweging.


Het geschenk van 2013

In 2013 hebben we volop nieuwe funderingen gelegd, die we dit jaar gaan versterken en uitbreiden. Een nieuwe visie, andere en lichtere denkpatronen, meer onvoorwaardelijke liefde, respect, waardering voor en vertrouwen in ons Zelf, een dagelijks moment van rust, meditatie en innerlijk werk: al die dingen samen maken dat we dit jaar beter dan tevoren uitgerust zijn om verandering te omarmen en te creëren. We zullen de komende jaren steeds vaker verandering vanuit liefde en vertrouwen tegemoet gaan in plaats van vanuit angst. We voelen steeds dieper dat we zelf één en al verandering zijn, elk moment van dit bestaan. Onze subtiele lichamen en ons fysieke veranderen elke seconde.


Verschuivingen in relatie-veld

Januari is ook een maand waarin we verschuivingen voelen in onze relatie-patronen. We gaan andere dingen appreciëren in relaties. We voelen ons steeds meer aangetrokken tot relaties die gebaseerd zijn op balans, gelijkheid en open hart, waarin je je onmiddellijk veilig en rustig voelt, terwijl relaties waarin we instinctief en intuïtief op onze hoede zijn voor verborgen angels en prikken en het hart dus gedeeltelijk dicht blijft, waarin geven en nemen niet in balans is en waarin beperkingen primeren, steeds verder wegglijden uit ons veld.


Vergeving en afsluiting

Innerlijk werk kan deze maand sterk gericht zijn op vergeven en loslaten, om zo ruimte te scheppen voor nieuwe energie en relaties, of om relaties naar een hoger level te tillen. Het kan zijn dat er de vorige maanden nog enkele heel oude relatie-stukken zijn naar boven gekomen, waarin er nog een donkere bodemlaag van niet-vergeven of wrok en kwaadheid aanwezig was. Onszelf vergeven en schuld en spijt of andere beperkende emoties loslaten is zeer vaak de laatste afsluiting in elk relatie-stuk waar we mee te maken hebben gehad.


Vernieuwing en kruisbestuiving

Vernieuwing is het kernwoord voor 2014. Er zullen dan ook mensen ons pad kruisen met wie we die drang naar vernieuwing en uitbreiding delen. Mensen die iets in hun energieveld meedragen dat ons nieuwsgierig maakt, dat ons prikkelt en dat vernieuwend en verfrissend is voor ons, én met wie we tegelijkertijd vanuit het hart resoneren, zonder voorbehoud. Mensen met wie we inspiratie en visie en doelen kunnen delen, die net dat stuk in ons stimuleren dat zich mag gaan ontwikkelen. Het loont om uit de vertrouwde kring te stappen en open te staan voor nieuwe contacten en heel andere mensen. Net die kruisbestuiving is nodig voor het gaan neerzetten van nieuwe wereld-projecten.

De Mercurius retrograde zal over alle hierboven genoemde thema's nog meer duidelijkheid en inzichten brengen, zodat we tegen de lente een pak meer ruimte zullen gecreëerd hebben voor nieuwe dingen en klaar zijn voor wat meer beweging. Tot dan is het goed te leven dag tot dag, van moment tot moment. Voldoende leuke dingen doen, rustig aan, en met voldoende humor en relativeringsvermogen.

En beseffen dat we allen fysiek soms ver van elkaar zijn, maar in hart en geest zeer dichtbij, en dat we elkaar in onze hoogste essentie koesteren en voor elkaar zorgen, zoals dat hoort voor ware spirituele broeders en zusters.


Keep the faith

Fran

 

Bron : Maitreya

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees