De eerste maand van 2016 is alweer achter de rug, en zeggen dat het een rustige, stille maand was, zou een understatement zijn. Het was voor velen af en toe zelfs heel intens. De Mercurius retrograde bracht veel afremming, en dwong ons langer stil te staan dan we vanuit ons ego wilden bij alle dingen die wat meer aandacht en introspectie vroegen. Energetisch waren het ook intense weken, met een regelmatig door jong en oud, vrouw of man gerapporteerd gevoel van hitte, spanning, intense dromen en emotionele/mentale ontgifting. We hebben heel wat innerlijk werk gedaan rond onze kernthema’s. Velen gingen door een innerlijke muur, of zijn er nog altijd doorheen aan het gaan.

 

februari 2016

De innerlijke muur van weerstand naar spirituele groei, vooruitgang en bevrijding brokkelt af, langzaam maar zeker, maar het is een feit dat dit een proces is van lange duur, én dat het veel aandacht en engagement tot groei vraagt om oude overtuigingen en patronen te herbekijken en aan te passen of los te laten. Het blijft veel makkelijker om alles bij het oude te laten, en gewoon wat mee te glijden in het leven, maar wanneer we dat doen, kan het zijn dat we plots keihard geconfronteerd worden met net datgene wat we onbewust probeerden tegen te houden of te ontlopen. 

Het wordt stilaan voor de meesten wel duidelijk dat in deze tijden een goed gezond en bewust energiebeheer hoogst noodzakelijk is. We leren dagelijks hoe ons energiesysteem in balans te brengen en te houden, hoe onze energie schoon te maken, hoe ons energieveld te voeden en op te vullen, onze aura te verzorgen, én hoe onze energie te aarden, want onvoldoende aarding kan voor een heel gamma aan onaangename verschijnselen zorgen. Wanneer we veel energie downloaden, door zonne-instroom, spirituele activiteiten of energie-initiaties, moeten we in evenredige mate zorgen voor een gezonde ont-lading, frisse lucht, lichte voeding, en allerlei dingen waarvan jij weet dat ze je aarden. 

In elk geval bevinden we ons dus bij het begin van februari nog altijd in de schaduwperiode van Mercurius retrograde, en loopt ook Jupiter nog de hele tijd retrograde. Dit is geen tijd voor grote nieuwe initiatieven, wél een tijd van gestage groei, nog vooral innerlijk, én van steeds meer en steeds duidelijker bepalen van de funderingen van ons nieuwe Zelf dat we steeds meer aan het neerzetten en aarden zijn. Ook zaadjes die al een hele tijd geleden zijn geplant, krijgen steeds meer vorm, en hier en daar kunnen zich al glimpen van nieuwe manifestaties vertonen. 

Waar in januari iedereen vrij sterk naar binnen getrokken was (10/1-energie), zal de energie in februari meer naar buiten gefocust zijn. Deze maand draagt een meestertrilling, 11/2, en is dan ook de eerste powermaand van dit jaar. Dat wil zeggen dat we zowel in ons eigen leven als in het collectieve gebeuren een groeisprong maken. Er kunnen zich hier en daar uitdagingen voordoen, waardoor we niet anders zullen kunnen dan drempels overgaan, leren en integreren. De 16 en de 9 (2016 is een universeel 9-jaar) zijn actiever dan anders. We kunnen dus dooreengeschud worden, waardoor we dingen plots in een ander perspectief zien maar waardoor ook veel nieuwe levenskracht vrijkomt. De 9 kan maken dat we plots een situatie, een plek of een verbinding moeten loslaten, waardoor er dan veel emotie kan loskomen, maar ook grote bevrijding en vernieuwing gerealiseerd wordt. De 9 kan ons ook duidelijk de noodzaak doen beseffen van een gezonde afgrenzing en schoonmaak van onze aura. 

Het is dus een maand waarin we een heel eind vooruit kunnen gekatapulteerd worden op onze weg in bewustwording, maar ook een maand waarin we goed voor onszelf moeten zorgen, zeker wanneer we zorg dragen voor anderen. De hoge trilling kan spanningen en innerlijke onrust meebrengen, maar de afgelopen jaren zijn we getraind geworden door onze gids – onze beschermengel, die ook onze spirituele coach en leraar is – en we weten intussen wat het beste werkt voor ons om te ontspannen, onze aura en ons lichaam te verzorgen, en ons goed te blijven voelen te midden van de dingen des levens. 

Een interessant gegeven is ook dat wetenschappers (zie Spaceweather.com) hebben vastgesteld dat de kosmische straling de laatste 11 maanden sterker is geworden. Dit heeft te maken met de afnemende zonne-activiteit. We hebben een zonne-maximum achter de rug, en de komende jaren zal de zonne-activiteit verder dalen. De zonne-straling doet de kosmische straling afbuigen, dus wanneer de zonne-straling afneemt, kan er ook weer meer kosmische straling binnenkomen. Vermits het de zonne-straling is die het meest voelbaar binnenkomt, zal ons energieveld de komende jaren stilaan rustiger gaan aanvoelen. 

Op de drempel van februari is het goed om nog even heel eerlijk in het eigen hart te gaan kijken. Hoe sterk is ons eigen engagement tot groei en vernieuwing ? Welke zorg hebben we zelf de komende maand het meeste nodig: meer zorg voor het fysieke? Meer zorg voor spirituele voeding? Meer focus op het in balans brengen en houden van allebei? Welke concrete initiatieven ga ik nemen om die zorg voor mezelf te realiseren? 

Tenslotte is dit een uitstekende maand om het contact met je innerlijke leiding te versterken. Om uit de drukte en het gewoel van je uiterlijke wereld te stappen, en te luisteren naar de stille stem van je beschermengel, die je onvoorwaardelijk graag ziet en die je elke seconde informatie stuurt, in alle mogelijke vormen: bv. duidelijk voelbare energie, woorden, of liefdevolle koestering. Dit is ook een uitstekende maand om ‘oude’ wijsheid uit jouw spirituele lineages te gaan opfrissen en te gaan toepassen in je dagelijkse leven. Er is zoveel hulp rondom ons, zichtbaar én onzichtbaar! Durf genoeg te vragen!  

Keep the Faith  

Fran Tielemans

Bron: Maitreya

Breng ook een bezoekje aan onze webshop met producten op basis van Aloë Vera.

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees