Zware energie, of negatieve energie, is iets wat we allemaal kennen. We kennen het gevoel ergens binnen te stappen en direct te weten dat er zojuist iets heeft plaatsgevonden waarvan nu de spanning nog in de lucht hangt. Of, als we iemand ontmoeten onmiddellijk voelen ‘wij gaan geen vrienden worden’. We zijn allemaal gevoelig voor zware, of negatieve, energie. Dat is energie die niet goed bij ons past en daarom weerstand oproept. Ik heb het zelf liever over ‘zwaar’ i.p.v. ‘negatief’. Wat we als negatief ervaren kan namelijk nét dat zetje zijn wat we nodig hebben om actie te ondernemen. Niks negatiefs aan. Wel zwaar om mee om te gaan soms. De hoog-gevoeligen onder ons kunnen er nogal eens mee worstelen hoe je voorkomt dat je beïnvloed wordt door andermans (zware) energie.

 

Het gouden ei

Tips en visualisaties waarin je jezelf in een gouden ei zet of in wit licht om die nare energie buiten te houden zijn wel bekend. Maar werken ze ook?

Ja en nee.

Op korte termijn is het best handig als je d.m.v. een gouden ei o.i.d. te visualiseren een bepaalde energie buiten dat van jou kan houden. Maar op de lange termijn is dit hard werken en nogal vermoeiend vind ik!

Want wat doe je als je jezelf ‘beschermt’ tegen iets of iemand? Je biedt er weerstand aan. Waar weerstand wordt geboden wordt nieuwe weerstand uitgenodigd. In het kader ‘je trekt aan wat je uitzendt’ is weerstand bieden of jezelf beschermen tegen iets een grote uitnodiging aan nóg meer ellende om je tegen te beschermen! En dan blijf je bezig. Best vermoeiend en niet heel effectief dus, die bescherming.

Afsluiten, ook zo iets. Ik ontmoet veel HSP’ers (Hoog Sensitief Persoon) in mijn praktijk die her en der de tip hebben gekregen dat ze zich maar moeten leren afsluiten.

Jezelf en/of je energie afsluiten om geen last te hebben van sferen en andermans energie klinkt wel heel rigoureus en sluit je jezelf dan niet ook af voor de leuke dingen? Volgens mij wel.

 

 

Jouw eigen aandeel

Zware energie is echt niet alleen afkomstig van andere mensen of ruimten. Onderschat jouw eigen aandeel niet. Zware energie kunnen we zelf ook heel goed produceren. Elke keer dat we piekeren of zelfsaboterende gedachten hebben draagt dit bij aan de zwaarte van onze energie.

Elke keer dat jij denkt ‘ik kan dit niet’, ‘hier ben ik niet goed genoeg voor’ of ‘is het me wéér niet gelukt om gezond te eten vandaag’ verzwaar je jouw eigen energieveld.

Elke keer dat we verdrietig of boos zijn en dit niet uiten omdat we niet durven of omdat ‘het nu niet uitkomt’ verzwaren we onze energie.

We ontkomen er dus niet aan. Helemaal nu, in de tijd waar we leven is de collectieve energie heel heftig. Er gebeurt veel in korte tijd. Dit houden we niet altijd bij. Soms gaan er dagen, weken of  zelfs maanden, voorbij waarin we nauwelijks stil staan bij wat we voelen, vinden, denken of doen. Of überhaupt stil staan.

Dan ontstaat er een achterstand in het verwerken van alles wat gebeurt. Dat is niet erg maar dit gaat wel in onze energie zitten. Dit verzwaart weer ons eigen veld waardoor we nóg minder overzicht hebben en sneller vatbaar zijn voor de externe energieën die we tegenkomen én die we zelf produceren.


Wat kunnen we doen?

Ok, we willen ons dus niet volledig afsluiten zodat we de leuke dingen nog mee kunnen krijgen maar ook niet beschermen zodat we geen nieuwe weerstand uitnodigen in ons leven.

Wat kunnen we er dan aan doen?

Heel simpel. Wees. Niet. Bang. Vertrouw.

Wees niet bang voor allerlei energieën die jouw veld binnen kunnen dringen of voor de zelf saboterende gedachten die je ongemerkt hebt. Ze zijn niet eng, echt niet.

Kijk er maar naar. Zie ze voor wat ze zijn. En vertrouw erop dat je het aankunt. Adem in met de gedachte ‘ik kan dit aan’ en adem weer uit met de gedachte ‘ik laat los’.

Dat kun je. Door dit te doen geef je een signaal uit dat niks jou kan overweldigen en dat alles wat je liever niet wilt hebben, je heel makkelijk loslaat.

Als jouw gedachten, gevoelens en acties op deze manier met elkaar op één lijn liggen heb je geen bescherming nodig, geen ei, geen wit licht, niets.

Alleen je adem en je lef om het leven aan te durven!

 Stap in je Meesterschap

Voortaan als je iemand ontmoet van wie je letterlijk en figuurlijk de kriebels krijgt, schiet dan niet in die angst maar adem het in, weet dat je dit aan kunt en adem uit met het vertrouwen dat daarbij hoort en de overtuiging dat niets wat jou verzwaart aan je zal blijven ‘plakken’.

En mocht er tóch nog iets in je aura zijn gekropen wat je er niet wilt hebben, adem dan diep in en zeg in gedachten of hardop ‘ik laat alles los wat mij verzwaart’ terwijl je weer krachtig uitademt.

Gedachten zijn kracht, jij bent de baas over jouw leven, jij beslist wat er gebeurt. Dus bij dit soort ‘opdrachten’ aan jezelf zal precies plaatsvinden wat jij uitdraagt.

Dit is manifestatie in het jaar 2012. Dit is Meesterschap. Besef dat jij de meester bent over je eigen leven en dat jij beslist hoe dat leven eruit ziet. Dan maakt het niets meer uit door welke energie je wordt omgeven. Dan telt alleen wat jij van binnen bent; een en al kracht!

Bron : Nieuwetijdskind

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees