In een dorp in het zuiden van Rusland is een mysterieuze graancirkel verschenen. Sommige bewoners menen dat er bezoek is geweest van buitenaardsen. De formatie heeft een doorsnee van ongeveer 40 meter en is op donderdag opgemerkt in een zonnebloemveld in de regio Krasnodar, meldt nieuwssite Svet Mayakov. Op zondag werd een video van de graancirkel op het populaire Russische sociale netwerk Vkontakte geplaatst. Te zien is dat de formatie bestaat uit een aantal vierkanten en rechthoeken die middels een bepaald patroon met elkaar verbonden zijn.

 

graancirkel-krasnodar

 

Het was niet meteen duidelijk hoe het patroon is ontstaan, hoewel één lokale bewoner aan 9 TV vertelde dat dorpsbewoners in het weiland een ongeïdentificeerd object hadden zien opstijgen. Het object zou het omringende gebied met een lichtbundel hebben verlicht.

Een camera op de boerderij pikte geen ongewone activiteit op. Ook is er niemand in het weiland gezien op het moment dat de formatie moet zijn ontstaan, aldus nieuwssite Svet Mayakov.

Veertig procent van alle Russische graancirkels verschijnt in de regio Krasnodar. Graancirkelenthousiastelingen reisden afgelopen maand nog af naar het gebied om te zoeken naar bewijs van het ongewone fenomeen.

Er zijn echter ook mensen die twijfelen aan het bovennatuurlijke aspect van graancirkels. “Ik zag ten eerste heel veel insecten en hagedissen in het veld,” vertelde Sergei Frolov aan de krant Komsomolskaya Pravda. “Ten tweede waren de stengels gebroken. Normaal gesproken zijn ze gebogen. Ook zijn er op verschillende plaatsen in het veld voetsporen te zien.”

Video

 

Bron : 9fornews

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees