Een Australische historicus zegt aan de hand van oude luchtfoto’s te kunnen aantonen dat graancirkels niet het werk zijn van mensen die met plankjes door een weiland lopen. Greg Jefferys heeft bewijs voor het fenomeen aangetroffen in wetenschappelijke documenten die teruggaan tot 1880. Hij hoopt dat zijn ontdekking zal leiden tot nieuw wetenschappelijk onderzoek naar graancirkels. De 59-jarige Greg, die zich met name bezighoudt met het zoeken naar scheepswrakken, gebruikte foto’s van Google Earth die 68 jaar geleden zijn gemaakt.

 

 

 

Oranje bol

Het kostte hem meer dan 300 uur om het Engelse platteland uit te kammen, maar uiteindelijk trof hij een grote hoeveelheid graancirkels aan.

Greg vertelde de Sunday Mercury dat hij zijn zoektocht is begonnen na het lezen van een artikel in een editie van het wetenschappelijke tijdschrift Nature uit de 19e eeuw. In het artikel werd gesteld dat graancirkels al sinds de jaren 1700 worden gevonden.

Jefferys begon te zoeken in de buurt van Stourbridge, waar een BBC-journalist in 2010 een vreemde, oranje bol had gefilmd.

De historicus ontdekte niet alleen graancirkels, maar ook een aantal cirkelvormige prehistorische structuren, waarvan één in de buurt van Stonehenge ligt. “De luchtfoto’s uit 1945 helpen bij de zoektocht naar prehistorische bouwwerken omdat de boeren toen nog weinig zware machines gebruikten,” legde Greg uit.

Hoogfrequente elektromagnetische straling

Wat zijn graancirkels dan wel? Volgens Jeffereys is er veel bewijs voorhanden waaruit blijkt dat hoogfrequente elektromagnetische straling betrokken is bij het ontstaan van graancirkels. Het is hem alleen nog niet duidelijk hoe de energie wordt opgewekt en hoe de cirkelvormige patronen ontstaan.

Tot 1990 hield het Britse ministerie van Defensie vol dat alle graancirkels werden gemaakt door twee 65-plussers. Die theorie hield niet langer stand toen graancirkels ook in Californië en Australië werden ontdekt. De 65-plussers reisden alleen per bus.

Inmiddels zijn de formaties in 29 verschillende landen gevonden. Cynici kunnen nog altijd niet verklaren wat er op 7 juli 1996 bij Stonehenge is gebeurd. Om 16.15 uur plaatselijke tijd liet een RAF-piloot weten dat er niets opmerkelijks te zien was en 15 minuten later deed een andere piloot boven hetzelfde gebied melding van een 275 meter grote formatie die bestond uit 149 cirkels.

 

Bron : Niburu

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees