In een ophefmakende publicatie toonden Franse wetenschappers onlangs aan dat ribose, een suikerbouwsteen van genetisch materiaal in levende organismen, zich mogelijk in kometenijs heeft gevormd. Het genetische materiaal van alle levende organismen op aarde is opgebouwd uit DNA en het meer primitieve RNA. Dat laatste wordt verondersteld één van de eerste moleculen te zijn die leven op aarde kenmerkt.

 

pillars-of-creation

 

Ribose, een sleutelcomponent van RNA, was nog nooit in buitenaards materiaal gedetecteerd of in een laboratorium onder ‘astrofysische omstandigheden’ geproduceerd. Tot nu toe. Door het simuleren van kometenijs hebben de Franse onderzoekers aangetoond dat ribose succesvol kan worden verkregen.

Geen aardse oorsprong

“Dit overtreft onze stoutste verwachtingen,” zei Uwe Meierhenrich van de Universiteit van Nice.

Uit nieuw onderzoek van de Universiteit Parijs-Saclay blijkt nu dat ons DNA door een komeet naar de aarde zijn gebracht. Onderzoekers hebben namelijk bewezen dat ribose, een enkelvoudige suiker waar het grootste deel van ons DNA uit bestaat, zich kan vormen op een komeet.

Wetenschappers van het Institut d’Astrophysique Spatiale en het Institut de Chimie de Nice hebben ontdekt dat de nucleïnezuren waar het DNA uit bestaat mogelijk geen aardse oorsprong hebben.

Onmogelijk geacht

De jonge zon werd in eerste instantie omringd door een wolk van gas en stof. Kleine, bevroren hemellichamen klonterden samen en vormden planeten, waarbij veel chemische verbindingen ontstonden.

De onderzoekers simuleerden deze omstandigheden. Op het moment dat een komeet dichter bij de zon kwam en opwarmde, werden ribose en andere suikers gedetecteerd. Voorheen werd gedacht dat ribose de voorloper van DNA was, maar het nieuwe onderzoek laat zien dat er tenminste drie andere kandidaten zijn die daarvoor in aanmerking komen en die mogelijk nog ouder zijn.

Tijdens het experiment is bovendien suiker geproduceerd uit formaldehyde, iets wat door scheikundigen altijd onmogelijk werd geacht. Hoewel bekend was dat formaldehyde kan bestaan op kometen, dacht men niet dat het de drijfveer kon zijn achter de vorming van ribose.

Bron: ninefornews

Bezoek ook onze Webshop en Facebook Pagina voor producten op basis van Aloë Vera.

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees