In navolging van het Belgisch initiatief NewB vinden Nederlandse burgers ook dat het tijd is voor een bank die de belangen van particulieren en bedrijven vooropstelt. De Financiële Coöperatie, opgericht op 6 juni, is een coöperatie met als doel het oprichten van een nieuwe bank in Nederland. De initiatiefnemers uit Apeldoorn beginnen vandaag met de ledenwerving onder mensen die de bank ‘nieuwe stijl’ willen steunen. Wie De Financiële Coöperatie wil steunen, kan vanaf vandaag lid worden voor 20 euro (een eenmalig bedrag). Leden krijgen stemrecht bij de algemene vergadering en mogen dus meebeslissen over het beleid van de bank.

 

de-financile-coperatie

 

Bij deze bank zal dan ook de macht bij de klanten liggen. Aanmelden kan via de website. Als er voldoende draagvlak is gaat de Financiële Coöperatie een vergunning aanvragen bij De Nederlandsche Bank.

Volgens één van de initiatiefnemers, zelfstandig assurantieadviseur Jan Brink (45) uit Apeldoorn is verandering noodzakelijk. “Bij de meeste banken in Nederland staan de eigen producten en voorwaarden voorop en niet de belangen van de klant. Particulieren en bedrijven schreeuwen om verandering, maar krijgen geen gehoor bij bestaande banken.

Om deze mensen een alternatief te bieden hebben wij besloten tot het oprichten van De Financiële Coöperatie. Wij willen de financiële markt openbreken, innoveren en bedienen, waardoor er transparante dienstverlening en producten ontstaan”.

 

Video

 

Bron : Happy News

{fcomment id=2333}

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees