Bijna alle religies vertellen het verhaal van een zondvloed en een man, Noach, die de opdracht kreeg van God om een Ark te bouwen. Duizenden mensen hebben gezocht naar deze ark, maar een paar Nederlanders hebben misschien de primeur om deze echt te vinden. In oktober van dit jaar moet het werkelijk gebeuren. Een wetenschappelijke expeditie naar de grens van Turkije met Iran en Armenië. Daar ligt de berg Arafat (hoogte 5137 meter), waar op ongeveer 4200 meter hoogte en begraven in 11 meter ijs de beroemde Ark van Noach schijnt te liggen. De expeditie is een initiatief van een 66-jarige ondernemer in ruste, John Moen, die dit avontuur aangaat samen met zijn levenspartner Jeanine Pronk. Twee jaar geleden werden beiden gegrepen door het onderzoeksvirus en sinds die tijd zijn ze dag en nacht bezig geweest met de voorbereidingen van de expeditie waarbij ze zullen samenwerken met wetenschappers uit diverse landen zoals Amerika, Rusland en Armenië.

Er is inmiddels goedkeuring gegeven door het Turkse ministerie van Cultuur en er zal door een televisieproducent een aantal documentaires en een live uitzending worden gemaakt. Maar, alles heeft zijn prijs. In ruil voor toestemming van de Turkse autoriteiten heeft Moen moeten instemmen om te zorgen voor de bouw van een museum en een klein ziekenhuis in het nabij gelegen plaatsje Dogubayazit.

Moen heeft al eerder fors in de portemonnee moeten duiken en wel vorig jaar toen hij de twee mensen die weten waar de Ark ligt op pad heeft gestuurd voor onderzoek. De eerste is een Turk die heet Ahmed Ertugrul, maar die vanwege een enorme snor de bijnaam Parasut (parachute) heeft, en de tweede is een Chinees die in het Britse leger heeft gediend, Panda Lee.

Het schijnt dat de kennis omtrent de ligging van de Ark, of liever de houten structuur van wat er nog van over is, al generaties lang bekend is in de familie van Parasut. Al in 2010 heeft Parasut de Ark laten zien aan een groep Chinezen, maar heeft later alle sporen weer uitgewist omdat hij de ligging geheim wilde houden.

Tot op dit moment heeft Moen al enkele honderdduizenden Euro’s uitgegeven maar is er toch nog een half miljoen Euro nodig om de expeditie daadwerkelijk te doen vertrekken. Ondanks dat ze niet onbemiddeld zijn wordt op dit moment toch druk gezocht naar een partner en het stel heeft er alle vertrouwen in dat dit op tijd zal lukken.

Tot nu toe zijn er wel een aantal expedities geweest, maar niet een die op wetenschappelijke basis werd uitgevoerd, zoals nu de bedoeling is. Er is daar ontegenzeggelijk iets aangetroffen wat lijkt op een grote ruimte met kleine deurtjes.

Waarom ze dit eigenlijk doen is henzelf ook niet helemaal duidelijk. Soms vragen ze zich af of ze wel goed bij hun hoofd zijn, maar dan wint toch de drang om dit mysterie te ontrafelen het weer van de onzekerheid. Jeanine Pronk heeft een doel voor ogen en dat is dat die plek een soort bedevaartsoord zou kunnen worden omdat eigenlijk bij alle religies wordt gesproken over een zondvloed en een Ark.

Uiteraard zou de werkelijke ontdekking van de Ark van Noach één van de grootste vondsten zijn ooit op historisch gebied. En als de twee avonturiers ook het laatste (financiele) obstakel kunnen nemen dan weten we misschien voor het eind van dit jaar of het de ontdekking van de eeuw is of iets heel anders.

 

Bron: Niburu

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees