Een beweging die streeft naar een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedere burger wint aan terrein in Europa. De afgelopen 11 maanden heeft het Europees Burgerinitiatief voor het Onvoorwaardelijk Basisinkomen campagne gevoerd in een poging 1 miljoen handtekeningen te verzamelen. De organisatoren willen dat iedereen een gegarandeerd basisinkomen krijgt om de dagelijkse uitgaven te dekken. Als er voor 14 januari 2014 genoeg handtekeningen zijn verzameld in tenminste zeven EU-lidstaten, moet de Europese Commissie het initiatief beoordelen en wordt een openbare hoorzitting gehouden in het Europees Parlement.

 

Het plan is om op de korte termijn enige pilotstudies te starten en verschillende modellen te testen. Op de lange termijn moet iedere persoon in de Europese Unie een onvoorwaardelijk basisinkomen gaan krijgen.

Het voorstel wordt gepresenteerd door inwoners van 15 EU-lidstaten, te weten Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Polen, Slowakije, Spanje en Groot-Brittannië.

Global Voices ging in gesprek met verschillende actievoerders die handtekeningen verzamelen en mensen informeren over het basisinkomen.

 

 

Lees ook:

 

 

Bron: Niburu

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees