Buitenland

pte

Hele boekwerken zijn er de afgelopen dagen geschreven over de mysterieuze afwezigheid van de Russische president Vladimir Poetin. Waar het uiteindelijk op neerkomt is dat helemaal niemand met enige zekerheid weet wat er achter de muren van het Kremlin speelt. Uiteraard weten wij ook net zoals de rest van de wereldbevolking de reden niet, maar iets dat we wel zeker weten is het volgende: Er wordt op het Rode Plein, naast het Kremlin, druk gewerkt aan een soort podium. De werkzaamheden zijn gisteren begonnen en mensen zagen een aantal grote vrachtauto's verschijnen.

Een opvallende gebeurtenis na de bevalling van een vrouw uit Australië wordt opnieuw massaal gedeeld via social media. Kate Ogg beviel in 2012 van een tweeling, waarbij jongetje Jamie het niet leek te redden. De baby werd dood verklaard door de artsen, maar kwam na twee uur tot leven in de armen van zijn moeder. Het 'oude' verhaal van Kate en David gaat de hele wereld over. In het interview met NBC News vertelt de Australische dat ze de pasgeboren Jamie wilde vasthouden nadat ze te horen had gekregen dat hij het niet zou halen.

Geld

De heersende norm is dat je moet werken voor je geld. Het basisinkomen zou een radicale hervorming van de verzorgingsstaat mogelijk maken. Gratis geld voor iedereen: een maandelijkse toelage, genoeg om van te leven, zonder er iets voor te hoeven doen. “We hebben de idiote opvatting dat werk alleen echt werk is als het is belast en geregistreerd staat,” zegt historicus en journalist Rutger Bregman. “En dat terwijl de Oeso al eens berekend heeft dat onbetaald werk een waarde heeft van ongeveer de helft van het bbp. Met de invoering van een basisinkomen zullen mensen niet per se minder gaan werken, dat blijkt uit experimenten in Canada, de VS, Brazilië en India.”

Na de premiere van de clip op het congres ‘Rond Geld’ in antwerpen nu de presentatie van deze waanzinnige song aan het Nederlandse en Belgische publiek! De blijheid spat ervan af! En wat een boodschap. Onvoorwaardelijk basis inkomen voor iedereen! Wat een presentatie! Wat een manier om de mensen te bereiken. Laat het duidelijk zijn. Een onvoorwaardelijk basis inkomen is een manier om een menswaardig bestaan te realiseren voor ons allemaal!

In totaal hebben 285.000 EU-burgers hun steun betuigd aan het Europees burgerinitiatief voor een Onvoorwaardelijk Basisinkomen.De organisatie achter het project, dat gericht is op de invoering van een basisinkomen voor alle ingezetenen van de EU, slaagde er niet in een miljoen handtekeningen te verzamelen. Klaus Sambor, algemeen organisator van de commissie die het initiatief in 28 landen heeft gecoördineerd, wil alle mensen die de petitie hebben ondersteund of gepromoot bedanken.

Een beweging die streeft naar een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedere burger wint aan terrein in Europa. De afgelopen 11 maanden heeft het Europees Burgerinitiatief voor het Onvoorwaardelijk Basisinkomen campagne gevoerd in een poging 1 miljoen handtekeningen te verzamelen. De organisatoren willen dat iedereen een gegarandeerd basisinkomen krijgt om de dagelijkse uitgaven te dekken. Als er voor 14 januari 2014 genoeg handtekeningen zijn verzameld in tenminste zeven EU-lidstaten, moet de Europese Commissie het initiatief beoordelen en wordt een openbare hoorzitting gehouden in het Europees Parlement.

De regering in IJsland gaat de hypotheekschulden van de gezinnen fors verlichten, na de bankencrisis in 2008. In totaal gaat het om 150 miljard IJslandse kronen die zullen worden afgeschreven, of ongeveer 24.000 euro per gezin. Het bedrag vertegenwoordigt maar liefst 9 procent van 's lands economie. Met deze plannen lost de regering van premier Sigmundur David Gunnlaugsson een verkiezingsbelofte in. De operatie werd maandenlang voorbereid, vandaag maakte de regering de details bekend. De maatregel zou deels gefinancierd worden met hogere bankentaksen.

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees