Binnenland

hg

Overal ter wereld wordt diep nagedacht over manieren om de wereldeconomie die zo meteen krakend tot stilstand gaat komen weer aan te zwengelen. Daarom wordt er steeds meer gesproken over “gratis geld” voor de bevolking zodat zij via het uitgeven van dat geld de economie weer uit het slop kunnen trekken. Overal in de mainstream-media zie je opeens verhalen over een basisinkomen voor de bevolking. Het is een idee afkomstig uit de links intellectuele hoek, wat ook veel weerstand ondervindt bij tegenstanders omdat het teveel geld zou kosten en omdat men bang is dat er dan bijna niemand meer zou gaan werken.

medicinale-cannabis

In België mag medicinale cannabis vanaf deze zomer verkocht en gebruikt worden. Voorlopig gaat het om één geneesmiddel: Sativex, voor patiënten met multiple sclerose. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block zei op Radio 1 dat er nog heel wat onderzoek in de pijplijn zit naar het gebruik van cannabis voor de bestrijding van andere pijnen. De verkoop van geneesmiddelen die waren afgeleid van cannabis was tot nu toe verboden in Belgische apotheken. Een koninklijk besluit, ondertekend door De Block, brengt daar nu verandering in. De maatregel zal waarschijnlijk in juli in werking treden.

Banner

 


Beste lezers, door een foutje in het systeem, is het mogelijk dat U zich terug moet registreren. De registraties van de Nieuwsbrief zijn nog in orde. Veel liefs, Nadine.

Banner Nieuwsbrief

 

Aankondiging. Nieuw !!! United-lightworkers heeft sinds kort een nieuwsbrief. Mocht je interesse hebben, je kan je inschrijven via het Nieuwsbrief tekstvak in de linker kolom. Wekelijks krijg je dan een Nieuwsbrief met de artikelen die geplaatst zijn in de afgelopen week. Zo krijg je elke week een mooi overzicht van de artikelen in je mailbox.

Eerst en vooral willen wij, jullie een zalig kerstfeest een een liefdevol 2014 toe wensen. Nu willen wij jullie ook graag een verassing voorstellen. Aangezien dat de website enorm aan het groeien is, zijn we verder gegaan met ontwikkelen en beschikken we sinds deze week ook over een Mobiele versie van de website. De Mobiele versie hebben we ontwikkeld voor iedereen, en is beschikbaar voor volgende versie : iOS, Android, Windows Phone, Blackberry, Palm webOS, MeeGo and Bada. Zo kan iedereen onderweg nog alles mooi blijven lezen.

Newb

Banken zijn sinds de financiële crisis niet veranderd. Nog altijd zijn ze ondoorzichtig, log en risicovol. Ze zitten overal ter wereld in de problemen en de burgers zijn het gegoochel met geld helemaal zat. Een vriendenclub uit België bedacht NewB, een nieuwe duurzame bank die niet puur op winst is gericht. De bank opent uiterlijk begin 2015 zijn deuren. Marc Bontemps, één van de oprichters, merkte aan het begin van de financiële crisis al dat er behoefte is aan een geheel nieuwe manier van bankieren.

‘Misschien moeten we met zijn allen eens een mea culpa slaan en daarna met een propere lei herbeginnen.' Dat zeggen de Leuvense proffen Bart Pattyn en Gert Storms. Ze hebben het over twijfelachtige praktijken in het wetenschappelijk onderzoek. In Nederland heeft de geloofwaardigheid van de wetenschappers een ferme knauw gekregen, sinds een paar onderzoekers toegaven dat ze fraude pleegden met hun cijfermateriaal. Om hun hypotheses toch maar te laten kloppen.‘Dat zijn gelukkig uitzonderingen', zegt Gert Storms. ‘Veel bedreigender zijn de twijfelachtige praktijken in de grijze zone van wat kan en niet kan.

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees