Australische sterrenkundigen hebben een bewoonbare planeet ontdekt die relatief gezien vlak bij de aarde ligt. Het mysterieuze hemellichaam staat slechts 14 lichtjaar bij ons vandaan en is de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet die ooit is gevonden buiten ons zonnestelsel. De planeet, die Wolf 1061c is gedoopt, bevindt zich in een gebied waar water in vloeibare vorm – en waarschijnlijk zelfs leven – kan bestaan. De planeet is ontdekt met een telescoop die in Chili staat. De ontdekking is belangrijk: Wolf 1061c is tegelijkertijd bewoonbaar én dicht genoeg bij ons eigen zonnestelsel gelegen. “Deze zeldzame ontdekking is ongelooflijk spannend voor ons,” zei hoofdonderzoeker Duncan Wright van de University of New South Wales. “Andere bewoonbare planeten liggen een stuk verder van de aarde.

 

bewoonbare-planeet1

 

Omdat Wolf 1061c zo dicht bij de aarde ligt, geeft ons dat de kans om er meer over te weten te komen.”

De planeet, die onder meer bestaat uit gesteente, is meer dan vier keer zo groot dan de aarde en draait in nog geen 18 dagen rond haar moederster. Daarnaast wordt altijd dezelfde kant van de planeet blootgesteld aan het zonlicht, waardoor één zijde van de planeet bijzonder warm en de andere erg koud is.

De astronomen hopen nu een beter beeld van de planeet te krijgen, zodat ze de atmosfeer kunnen bestuderen en ontdekken of er leven op de planeet mogelijk is. Volgens de Australische onderzoekers brengt deze ontdekking buitenaards leven heel dichtbij.

 

Video

 

 

Bron : 9fornews

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees