Actief Gebied 12297 heeft net een Grote Zonne Vlam losgelaten om 16:22 UTC (17:22 NL/B). Een sterke Coronale Massa Ejectie (CME) heeft de ontploffingssite verlaten en zou componenten kunnen hebben die op weg zijn naar de Aarde, het belangrijkste merendeel van de uitbarsting schijnt behoorlijk links van de Aarde te zijn, een aanzienlijke klap wordt verwacht op het magnetische veld van de Aarde op het één of andere tijdstip op 14 Maart. Geassocieerd met deze gebeurtenis was een R3 niveau radio black-out aan de Zonzijde van de Aarde. 


 zonnevlam 

Video


X2-VLAM EN RADIO BLACKOUT: De gehele week lang, heeft AR2297 geknetterd met zonnevlammen. 6 Maart: M3-Klasse / 7 Maart: M9-Klasse (Bijna X-klasse) / 9 Maart: M5-Klasse. Vandaag produceerde het een echte grote vlam. Op 11 Maart om 16:00 UT, detecteerde om de Aarde draaiende satellieten een X2-klasse vlam, wat hier getoond wordt in een beeld van NASA's "Solar Dynamics Observatory":

 

Zonnevlam1 

Extreme ultraviolette straling van de explosie ioniseerde in de bovenste lagen van de Aardse atmosfeer, HF radio uitfaden en andere doorgifte effecten aan de dagzijde van onze planeet. In de rode zone van deze map, ham radio werkers en zeelieden mogen een korte maar volledige black-out condities opgemerkt hebben op frequenties onder 10 MHz. De verstoring is sindsdien verzwakt.

 

Zonnevlam2

 

Natuurlijk radio emissies van de Zon, welke geproduceerd worden door schokgolven in de Zons atmosfeer, suggereren dat een CME tevoorschijn komt vanuit de ontploffingssite op snelheden die 1,400 km/s (3.1 million mph) overschrijden.

 

Bron : Denk met je Hart

 

 

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees