In het centrum van de Melkweg bevindt zich mogelijk een reusachtige ingang naar een ander sterrenstelsel. Deze poort zou groot genoeg zijn voor ruimteschepen. Volgens een nieuwe studie kunnen we net als in de film Interstellar door wormgaten reizen. Het is theoretisch gezien mogelijk om via wormgaten in een oogwenk van het ene punt in de ruimtetijd naar het andere te reizen. De nieuwe theorie, waarover wetenschappers schrijven in het tijdschrift Annals of Physics, volgt op de ontdekking van een supermassief zwart gat in het centrum van ons sterrenstelsel.

 

Wormgat-melkweg

Volgens de Italiaanse onderzoekers kan dit zwarte gat in werkelijkheid een wormgat zijn. De wetenschappers, die hun conclusie hebben gebaseerd op ingewikkelde wiskundige modellen, zeggen dat de poort gemaakt kan zijn van donkere materie, een onzichtbare en mysterieuze substantie waar naar schatting een kwart van het heelal uit bestaat.

“Ons sterrenstelsel kan één van deze tunnels bevatten,” zei professor Paulo Salucci van de internationale school voor geavanceerde studies SISSA in Triëst. “Sterker nog: de tunnel kan net zo groot zijn als de Melkweg zelf. Maar er is meer. We kunnen door de tunnel reizen, net als in de film Interstellar.”

Wormgaten die in de natuur voorkomen zijn vermoedelijk microscopische scheurtjes in de structuur van de ruimtetijd. Maar het wormgat in het centrum van de Melkweg is waarschijnlijk groot genoeg om een ruimteschip op te slokken. De Melkweg kan dus een soort galactisch transportsysteem zijn.

“We beweren niet dat ons sterrenstelsel een wormgat is, maar op basis van onze modellen behoort deze hypothese zeker tot de mogelijkheden,” aldus Salucci. De wetenschappers vermoeden dat ook andere spiraalvormige sterrenstelsels, zoals Andromeda, wormgaten bevatten.

De onderzoekers schrijven: “Onze resultaten zijn van groot belang omdat we bevestigen dat spiraalvormige sterrenstelsels mogelijk wormgaten bevatten. Donkere materie kan de drijvende kracht zijn achter de vorming van zo’n wormgat.”

 

Video

 

Bron : 9fornews

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees