Psychologie

psychologie 

Hier vind u een aantal heel mooie artikelen om u verder te helpen met bv. Emoties, Psychologie,.... Hoe bijvoorbeeld u leven om gooien in een POSITIEVE richting. Moeilijkheden met communicatie? u vind het hier onder de rubriek. Neem Al vast een kijkje.

 


 

problemen

Zijn problemen vervelend? Misschien. Zijn ze waardevol? Zeker weten. Ontdek vier redenen waarom je oprecht dankbaar kunt zijn voor je problemen. “Expect problems and eat them for breakfast” - Alfred Montapert. Je problemen zijn eigenlijk heel mooi. Het klinkt misschien raar, maar dat is het niet. Waarom niet? Omdat problemen niet bestaan. Natuurlijk – er bestaan gebeurtenissen waar je niet op zit te wachten. En deze gebeurtenissen geef je dan het label ‘probleem’. Maar het label dat jij erop plakt zegt niet zoveel over de gebeurtenis, wel vooral veel over jou.

Chemo-placebo

Het World Journal of Surgery berichtte in 1983 over een opmerkelijk medisch experiment. Een groep van 411 kankerpatiënten kreeg te horen dat ze hun haar zouden verliezen omdat ze een nieuwe vorm van chemotherapie zouden ondergaan. Ook zouden ze braakneigingen krijgen. Een aantal patiënten kreeg echter een placebo toegediend. Meer dan een derde van de mensen die een nepmiddel kregen, had toch last van haaruitval. Meer dan de helft (56 procent) van deze groep kreeg braakneigingen. Het tegenovergestelde gebeurde ook: kinderen die chemotherapie ondergingen terwijl ze dachten dat het haargroeimiddelen waren, verloren hun haar tijdens de behandeling niet.

Een positieve levenshouding maakt niet alleen je leven leuker, het helpt je zelfs langer te leven. Leer hoe je negatieve gedachten uit je leven gooit, en vaker geniet van een positieve spiraal. Om te beginnen: Niets is goed of slecht We hebben op soChicken al eerder geschreven over de concepten ‘goed en kwaad’. Wanneer je positief in het leven wilt staan is het belangrijk om echt te beseffen dat goed en kwaad niets meer zijn dan afspraken met jezelf en de mensen om je heen.

Enthousiast aanvaard ik de uitdaging om langs dit artikel enig licht op “het epidemisch Burnoutverschijnsel” te werpen.Een zestal jaren terug belandde ik eveneens in een wat voor mij erg vreemde periode leek. Ik kijk nog steeds verwonderd en tegelijk dankbaar terug op dit ongrijpbare verleden. Ongelooflijk mysterieuze krachten hebben mij toen door een ziekteproces geleid. Nu nog voel ik een dagelijkse verbondenheid groeien met de wonderlijke leiding waarmee ik toentertijd mee in contact kwam. Ik hoop dat dit schrijven als een liefdevolle handreiking ervaren mag worden, voor menigeen die in aanraking komt met de opbrandingsverschijnsels, bij zichzelf of in zijn omgeving.

Een aantal jaren geleden wist ik even niet meer wat ik met mezelf aan moest. Ik dacht mezelf zo’n beetje wel te kennen maar niets leek minder waar. Ik had geen idee meer van wat mij blij maakt. Ik zat niet lekker in mijn vel en sloot me af van de buitenwereld. In deze periode kwam voor mij het besef dat ik me niet meer verbonden voelde met mijn omgeving. Ik kon de verbinding niet aangaan met hetgeen om mij heen gebeurde. Mijn eigen wereld leek een illusie en al mijn verwachtingen zorgde voor teleurstellingen. Tijd om daar iets mee te doen!

Als je zou weten dat je jezelf altijd goed zou moeten voelen, dan zou je niemand vragen anders te zijn, zodat jij jezelf goed kunt voelen. Dan zou je jezelf bevrijden van al het omslachtige, het onmogelijke van de drang controle te willen hebben over de wereld, je partner, je kind. Jij bent de enige die jouw realiteit creëert. Niemand anders kan voor jou denken, niemand anders kan dat, alleen jij, ieder stukje van jou. Er is slechts een stroom van welzijn dat vloeit. Het is een stroom van pure positieve energie.

Van alle patiënten die behandeld worden in de geestelijke gezondheidszorg ondergaat 42 procent ook één of andere alternatieve behandeling. Deze alternatieve behandeling kan variëren van het slikken van voedingssupplementen of sporten onder begeleiding, tot magnetisme en gebedsgenezing. De reguliere behandelaar kan de ogen voor dit feit sluiten, maar Rogier Hoenders van de Rijksuniversiteit Groningen pleit ervoor om de patiënt goed te informeren op basis van gedegen wetenschappelijk onderzoek. 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees