Creme’s, zalfjes, kuren en medicijnen zijn de meest voorkomende behandelingen voor psoriasis. Vaak wordt er door psoriasis patiënten niet verder gekeken dan de neus lang is en pakken ze iedere “snelle oplossing” tegen psoriasis met 2 handen vast. Zoals je waarschijnlijk zelf ook weet, werkt niet elke behandeling even goed en is afhankelijk van verschillende factoren. De natuurlijke methode om van psoriasis af te komen wordt door veel artsen niet erkend als een echte behandeling. Toch zijn er natuurlijke manieren die je van psoriasis af kunnen helpen. Dit artikel laat je zien wat de werking is van Aloë Vera en hoe dit kan worden gerelateerd aan psoriasis.

 

aloe  

Wat is Aloë Vera?

Aloë Vera is een plant, een tropische plant, meer niet. Als je de plant ziet staan zal hij je niet eens opvallen. De Aloë Vera plant groeit het beste in warme landen zoals Azië en Afrika en lijkt een klein beetje op een cactus. Het is niet zo zeer een mooi sierplant (behalve is het voorjaar) en behoort tot de familie van de lelies.

Om het ingewikkeld te maken zal ik je vertellen dat er ook nog verschillende soorten Aloë planten zijn. Echter zal ik deze niet allemaal uitleggen.

De Aloë Vera plant heeft door de jaren heen verschillende bijnamen gekregen zoals “plant der onsterfelijkheid”. Deze namen zijn gebaseerd op de natuurlijke werking die de Aloë Vera plant met zich mee brengt.


Hoe wordt de aloë Vera plant gebruikt?

Het sap wat zich in de bladeren bevindt wordt in de oosterse wereld al jarenlang gebruikt als eerste hulp middel tegen bijvoorbeeld brandwonden. Dit sap bevindt zich alleen aan de onderkant van de bladeren. De gel dat zich in het middenstuk van het blad bevindt, een is een soort van slijmachtig goedje wat al meer dan 50 jaar in “productie” is genomen.

Niet alleen in de medische wereld wordt het gebruikt, zeker niet. Sporters-, cosmetica en verschillende schoonheidsproducten maken gebruik van deze plant.


Werking van Aloë Vera op psoriasis

Psoriasis is een huidaandoening die met Aloë Vera aangepakt kan worden. Maar wat zit er nu eigenlijk in deze plant? Aloë Vera bevat een aantal antiseptische bestanddelen. Deze bestanddelen zijn phenol, lupeol, salicylzuur, kaneelzuur, zwavel en ureumstikstof. Deze 6 antiseptische bestanddelen zorgen er samen voor dat ze antimicrobische activiteiten vertonen.  Psoriasis is een aandoening die zowel van binnenin de huid als bovenop de huid symptomen en klachten laat zien. De antimicrobische activiteiten (door de antiseptische bestanddelen) hebben een uitwendige en inwendige genezende werking op verschillende infectie.

Aloë Vera werkt ook als een soort pijnstiller. Psoriasis jeukt en kan verschrikkelijk irriteren. Magnesium en lupeol hebben een verdovende werking en daarom kan Aloë Vera ook gebruik worden al een pijnstillers om de jeuk van psoriasis direct tegen te gaan. Als klap op de vuurpijl bevat de Aloë Vera plant ook nog ontstekingsremmende bestanddelen waardoor reuma en maagzuur kan worden aangepakt.

De samenstelling van Aloë Vera is net dat beetje wat het menselijk lichaam nodig heeft om zich sneller te kunnen herstellen. Door de unieke samenstelling in de perfect verhouding zorgt Aloë Vera ervoor dat je lichaam een versnelde helende werking kan inzetten voor verschillende aandoening waaronder psoriasis.

Bekijk hier en hier de producten die mee kunnen helpen tegen psoriasis.

Meer informatie via de Facebook Pagina

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees