Atlantis

AtlantisAtlantis de verzonken stad die Plato zo mooi omschreef. Regelmatig worden vele ontdekkingen gedaan hier over. Kom ze hier ontdekken en lees wat over de geheimen van Atlantis die zijn boven gekomen.

Eindelijk weten archeologen hoe de Egyptische stad Heracleion er precies uit moet hebben gezien. Talloze archeologische vondsten hebben geleid tot een tekening van de gezonken stad, die zich al vele honderden jaren op de bodem van de zee bevindt, maar nog steeds in verbluffend goede staat is.De stad werd al in 2000 door archeologen ontdekt en zou in de achtste eeuw voor Christus tot stand zijn gekomen. Heracleion had het niet gemakkelijk: de stad kreeg met de ene na de andere natuurramp te maken en zakte uiteindelijk ergens omstreeks 800 na Christus naar de bodem van de zee.

Meer informatie komt boven water over Heracleion, een stad in de buurt van Alexandrië die meer dan 1.200 jaar geleden verdween in de Middellandse Zee. De Franse onderwaterarcheoloog Franck Goddio kwam de ooit bruisende havenstad dertien jaar geleden op het spoor, samen met een team van het European Institute for Underwater Archeology (IEASM). Er ging vier jaar speurwerk aan vooraf, bericht de Amerikaanse nieuwssite Huffington Post. "De archeologische ontdekkingen zijn overweldigend", meldt Barry Cunliffe van de Universiteit van Oxford. De ruïnes van de 'verdronken' stad werden ontdekt in de Middellandse Zee - ruim negen meter onder het wateroppervlak - in de baai van Aboekir, gelegen aan één van de mondingen van de Nijldelta.

zuilenvanhercules

Athanasius Kircher was een Duitse Jezuïet die zo’n 40 boeken schreef over de oriënt, geologie en geneeskunde. Hij was ook één van de eersten die Egyptische hiërogliefen bestudeerde. Kircher werd ook wel vergeleken met Leonardo da Vinci, maar kreeg veel minder bekendheid. Zijn motto luidde: in uno omnia (alles in één). Zijn geloof in syncretisme was er waarschijnlijk verantwoordelijk voor dat hij geen rekening hield met grenzen tussen vakgebieden. Zo onderzocht hij naast magnetisme ook andere vormen van aantrekking waaronder zwaartekracht en liefde.

Meer dan twaalfduizend jaar geleden, toen het continent Lemurië onder de golven van de Stille Oceaan verdween, gingen ongeveer 25.000 Lemuriërs, die aan de ramp ontkwamen en hem overleefde, ondergronds leven.  Het bouwen van deze stad werd al verschillende eeuwen voor het zinken van het continent begonnen. De Lemuriërs en de Atlanten wisten al eeuwen lang dat hun continenten gedoemd waren te zinken. Zij bereiden zich voor op hun pijnlijke taak. Telos was bedoeld om 200.000 mensen te herbergen, maar slechts 25.0000 konden op het nippertje ondergronds gaan voor hun land onderging.

Lemurië. “Het oude Lemurië is een continent dat in de Stille Oceaan is verdwenen. Als beschaving heeft Lemurië enkele miljoenen jaren bestaan zonder tot de derde dimensie van dualiteit beperkt te zijn. Maar zo’n 100.000 jaar terug begon het frequentieniveau van de Lemuriërs te dalen. Volgens de  priesters van Lemurië zou het land naar de bodem van de oceaan zinken. Gelukkig waren er nog mensen die op tijd het land konden verlaten. 25.000 Lemuriërs vestigden zich vervolgens onderaards in de berg Mount Shasta, gelegen in het huidige Californie. Het Lemurie, - zoals men denkt dat het nu nog bestaat - ,is een verborgen rijk dat vrede, harmonie, balans en onvoorwaardelijke liefde kent.

Op 50 kilometer ten zuiden van de Bimini-eilanden is mogelijk een nieuwe archeologische vindplaats ontdekt. Zo’n 6 meter onder het wateroppervlak zijn duizenden steenblokken aangetroffen. De stenen wegen naar schatting drie tot vier ton per stuk. Aan de bovenzijde van het bouwwerk bevinden zich grote platte stenen die doen denken aan een verhoogd platform, zoals de top van piramides die in Midden- en Zuid-Amerika zijn gevonden.

Misschien wel de meest spectaculaire ontdekking ooit in de geschiedenis van de mensheid is die van Atlantis. Science Fiction? Er zijn twee wetenschappers, Paul Weinzweig en Pauline Zalitzki, die claimen dat zij de verloren stad ontdekt hebben. Ze vonden de onderwaterruïnes van de antieke stad voor de kust van Cuba. In een ver verleden was dit droog land, maar nu steekt alleen het eiland Cuba nog boven het water uit. De oude stad ligt ongeveer 200 meter onder het wateroppervlak en de twee onderzoekers zijn er heilig van overtuigd dat dit de stad is die al meer 10.000 jaar zoek is, Atlantis.

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees