De Koning der Stenen. De mooiste Robijnen komen uit Birma en zijn daar van een uitzonderlijk mooie rode kleur. De rode kleur ontstaat door met name de aanwezigheid van chroom. De naam komt van het Latijnse ‘rubeus’, hetgeen ‘rood’ betekent. De meeste robijnen worden in India gedolven en zijn bijna altijd vrij kleine stenen. Daar noemt men de steen ‘Heer aller stenen’, omdat vroeger alle edelstenen die rood als koraal of geel als saffraan het eigendom van de hoogste kasten waren. De Robijn is één van de hardste stenen en wordt veel

gevraagd als sieraad. Zij worden gevormd uit het mineraal Korund. Korund is bekend vanwege twee zeer waardevolle edelsteensoorten: Saffieren en Robijnen. De Romeinen beschouwden de Robijn als een bloem onder de edelstenen. 

 

 

Robijn vertegenwoordigde de gekristalliseerde hemelse liefde die de sensuele liefde van Eros combineerde met de spirituele liefde van Agape. In de Middeleeuwen werd de Robijn gezien als de steen van zieners en zou bij naderend onheil donker kleuren. Men geloofde ook dat robijnpoeder op de tong gestrooid bloedziekten kon genezen.

Fysiek en mentaal
*  werkt gunstig op de eierstokken
*  helpt een eventuele miskraam te voorkomen
*  verbetert bloedcirculatie
*  bij onvruchtbaarheid
*  geeft kracht en moed
*  laat je van het leven houden

Sterrenbeeld: Leeuw, Schorpioen, Ram 


 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees