Ieder mens beschikt over het vermogen om keuzes te kunnen maken. Ieder moment, iedere dag weer opnieuw. Iedere keuze die je maakt beïnvloedt de realiteit om je heen en draagt op collectief niveau een steentje bij aan de essentie van deze wereld. Steeds meer mensen beginnen te zien en te ervaren dat bestaande hiërarchische machtstructuren niet meer voor hun werken. Sterker nog, ze kunnen er steeds slechter in functioneren. Dit geldt ook voor het economisch systeem. Een systeem gebaseerd op meer, meer en nog eens meer. Meer maakt gelukkig is de gangbare ingebakken conditionering in het maatschappelijke systeem.

 

Nathalie van Spall

De huidige consumptiemaatschappij is wat mij betreft een doorgedraaid systeem. De balans tussen economie en ecologie is immers compleet verstoord. De kranten koppen schreeuwen moord en brand. Financiële crisis, economische crisis, hele industrieën in crisis, na Griekenland nu dan weer Cyprus in crisis. Crisis nee...crisis ja...! Angst voor de crisis, gevolgen van de crisis, opinies over de crisis. Een bedrijf in crisis, een team in crisis, een mens in crisis. De stem van angst houdt de crisis in leven, het houdt de mens klein en weg van zijn ware aard. De stem van liefde ziet de andere kant van crisis, alsof het wezenlijke er doorheen schuilt, alsof het de bedoeling is dat we de boel gewoon omdraaien en vanuit een ander perspectief gaan kijken. Alsof we de waanzin ervan gewoonweg gaan doorzien en er een andere richting aan mogen geven.

Steeds meer mensen doorzien de essentie van crisis. De geschiedenis leert dat chaos en verwarring die crisis veroorzaakt uiteindelijk leidt tot radicale vernieuwing. Het triggert op een dieper niveau de menselijke authenticiteit en creativiteit. Op zowel individueel als collectief niveau worden we uitgedaagd. Blijven we als non-autonome wezens fungeren in structuren die ons wezenlijk niet gelukkig maken of kiezen we voor de weg van ons hart en geven we onze energie aan dat waar we echt wezenlijk gelukkig van worden? Ieder moment, iedere dag weer kunnen we kiezen! Wat verkies jij...?

 

Bron: New Academy

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees