Over welke crisis hebben we het eigenlijk? En hoe lang gaan we hier mee door dat te geloven? De wereld is niet negatief, het leven ook niet, het is de manier waarop de meesten er tegen aan(op) kijken, waarom is bijna niets goed genoeg?, probeer eens naar binnen te kijken, het enige dat we nodig hebben, "echt nodig" is liefde rust en respect, Als je dáár mee kunt dealen zul je zien dat je overal doorheen komt met de liefde en respect dat de anderen je gunnen, en laat ook eens iemand met rust, de problemen uitvergroten lossen ze niet op.

 Column Jeroen Ghuijs: Over welke crisis hebben we het eigenlijk?

We kunnen ons druk maken over het feit dat we met zijn allen geld te kort komen "CRISIS" wat crisis? het grootste gedeelte van de wereld en sociale samenlevingen hebben echt geld te kort. De enige oplossing is het geldsysteem echt afschaffen. Heb je er al eens over nagedacht dat je voor hulp die je echt nodig hebt .... je moet betalen, en als je dat niet hebt ze je gewoon laten stikken? Uitzonderingen daargelaten. Maar goed aan de horizon is er altijd licht, zeggen ze, waarom kijken we naar de horizon? daar kom je nooit!!! dat is een fictieve plaats, je kunt niet naar de horizon, dat dachten we toen we er nog van overtuigd waren dat de wereld plat was.Kijk gewoon naar boven dáár komt het licht vandaan.Of kijk eens iemand echt in de ogen, probeer elkaar daar eens te bereiken, dat lijkt ver weg maar is dichterbij dan de horizon waar we zo naar verlangen.Het is enkel een kwestie van durven, willen en loslaten ........ Moet je eens zien wat er gebeurt. Wel doen hè .....

 Ik geef jullie nog even iets mee om het besef door te laten dringen dat we echt de bovenstaande omslag moeten maken, we worden gewoon letterlijk met wijdopen ogen en zonder te blozen belazerd.

 Als ik zomaar wat netto winstcijfers van bedrijven over het jaar 2012 op vraag kom ik tot de volgende resultaten, je hoeven me niet te geloven (je komt er met google gauw genoeg achter) , maar als je daar dan naar kijkt blijkt die winst dus uit onze potemonnee te komen, bedenk daar dan even bij dat over die bedragen ook door ons flinke belasting betaald is. Nu ben ik geen econoom, en dat wil ik ook niet zijn, maar iedereen kan bedenken dat als ons steeds maar wijsgemaakt wordt dat we een forse crisis meemaken waar we de komende 10 jaar zo niet nog langer, niet uit komen.Diezelfde bedrijven ontslaan ook in de komende jaren gigantisch veel personeel, er komen momenteel maandelijks 20.000 werkelozen bij in Nederland.

De Staatschuld loopt op met 810 euro per seconde zie http://www.destaatsschuldmeter.nl/ vorig jaar heb ik dit ook eens op deze website doorgegeven toen was dat nog maar 275 euro per seconde.

Alle banken en bedrijven worden gered met ons geld en de vraag is steeds , krijgen we dat ooit nog terug?
We krijgen allemaal brieven in onze bus dat ons pensioen omlaag gaat.
Welk recht hebben ze daar toe , hebben we niet geld opzij gezet voor onze oude dag in tijden dat het goed ging met ons?
En wat hebben ze met ons geld gedaan?
Jawel vergokt en niets anders.

SHELL
De Nederlands-Britse energiegigant maakte met 25,1 miljard dollar in 2012 2 procent meer winst dan in 2011.
Shell maakte dus méér winst terwijl ze minder omzet draaiden.

SIEMENS
Aan het einde van boekjaar 2012 had Siemens Nederland 2316 medewerkers in vaste dienst. In boekjaar 2011 bedroeg de orderontvangst EUR 1,17 miljard, de omzet EUR 1,3 miljard, en de netto winst EUR 122 miljoen.

PHILIPS
Meer winst en omzet van Philips
De omzet komt uit op 6,13 miljard euro, een stijging van 13,6 procent. De nettowinst van 170 miljoen euro is meer dan verdubbeling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

ING
ING Groep het volledige jaar 2012 nettoresultaat bedroeg EUR 3.894 miljoen,

UNILEVER
De omzet groeide in 2012 met 10,5 procent tot 51,3 miljard euro, de nettowinst kwam 7 procent hoger uit op 4,9 miljard.

Wil je meer cijfers ?
Google wat rond, het wordt ons echt verteld, maar we moeten wél blijven kijken wat er staat natuurlijk.Laten we de nieuwe tijd NU starten als we met zijn allen starten zijn we er zo doorheen.

 

Bron: Jeroen Ghuijs

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees