Ik moet oppassen dat ik niet cruel wordt. Maar als dit 1% van de wereldbevolking is..... zou het dan niet logischer zijn, dat in het kader van depopulation zij zouden verdwijnen? Dan verdwijnen er maar 70.000.000 en heeft de rest meer dan een kans op overleving. Maar als we er nu eens van uit gaan dat WIJ deel uitmaken van de illuminatie, omdat we ze in stand houden. Oké wij worden verlijdt door en voor leningen om maar zoveel mogelijk te kunnen kopen van wat ZIJ produceren. En we willen het allemaal nog hebben ook, en minstens zoveel dan de buurman of familie. Moeten we ze dan niet ontzettend dankbaar zijn dat ze ons zover gekregen hebben? 

 


Of......? stoppen we er vanaf morgen mee de blokkers actions kruidvaten enz leeg te slopen omdat het zo lekker goedkoop is en ons huis of stekkie in kunnen richten doordat ergens aan de andere kant van de wereld broeders zusters en kinderen uitgebuit worden. 

Dikwijls hetgeen ze produceren niet eens weten wat ze er mee zouden moeten doen en daar net genoeg mee verdienen om hun hoofd boven water te houden? 

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat ze morgen terug komen om de rest van onze hebbedingetjes te produceren. Volgens onderzoek blijkt dat we dit jaar aan Sinterklaas, Kerst en vuurwerkweer minstens even veel uit gaan geven als eerdere jaren. Kleine aantekening hier bij, deze week werd bekend dat 40% van de Nederlanders onder het sociaal minimum leeft, wat dat ook moge zijn, die 40% hebben niet eens het geld om duurzaam geproduceerde artikelen te kopen, de vraag is al of ze uberhaubt nog iets kunnen kopen.Maar ..... de oplossing is daar, je wilt je kinderen toch geven waar ze "recht" op hebben dus koop je via Internet op de pof, je betaald dan uiteindelijk meer als dat je de duurzame produkten zou kopen, maar dát geld heb je nu even niet, en dáár hebben ze jullie liggen dus. 

Want nu neem je een lening die pas af betaald is als je troep die je gekocht hebt al lang versleten is en dus voor de volgende al een nieuwe lening gesloten hebt, kun je het nog volgen? DUS.... jouw schulden worden groter en je krijgt je zaakje nooit afbetaald..... De sanering staat op de hoek, blijken jou op het echte bestaansminimum te zetten en halen met kwartjes per maand jouw schuld terug. Bingo, je weet dondersgoed dat je dit niet meer wilt, opeens blijkt dat je in de supermarkt niet meer kunt pinnen, en.... vind je het niet vreemd dat er voor je eerste levensbehoeften niemand jou geld leent, geen supermarkt die op de pof levert, geen huurbaas die jou uitstel van betaling geeft, geen energiemaatschappij die jou stroom op afbetaling levert, een auto heb je al lang niet meer, en de trein kom je niet in zonder OVkaart. 

en dan... als je helemaal niets meer hebt, ben je VRIJ, en alles wat je nu niet meer hebt blijkt helemaal niet meer belangrijk te zijn, je eerste levensbehoeften blijk je ineens weer wel op de een of andere manier te kunnen betalen. Niet dat 

 Begint het een beetje duidelijk te worden? 

En nu ..... broeders en zusters, welkom thuis, we zitten nu in het zelfde schuitje, het was een harde les, maar ineens blijkt dat als je niks meer te verliezen hebt, ineens wèl voor elkaar klaar te kunnen staan en zullen we ze wel eens leren ...... en nu ben je er klaar voor..... want weet je? Je hebt alles overleeft, je hebt al je originaliteit benut om je doel te bereiken èn te overleven. de maatschappij valt om, de rijken hebben alles gekocht en nooit iets gedaan om te moeten overleven, dat konden ze altijd met geld af. en nu? alles valt om, geld blijkt niet te bestaan, maar jij wist dat al omdat je geen geld meer hebt , of zelfs nooit had, Maar als je altijd alles kon kopen en dat nu blijkbaar ineens niet meer kan en ook zelf nog geen kwast kan vasthouden, is de wereld ineens omgedraaid jij kan zorgen, timmeren, schilderen, groenten verbouwen, breien kaas maken, wijn maken , kleding maken, en weet je dat is het rijkste bezit dat er is, dat je in je eigen behoeften kan voorzien. 

 

Welkom thuis, niets aan de hand, het zal niet makkelijk worden , maar WIJ helpen elkaar.

 

Bron: FindingVoices

 

 

 

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees