Nadat ik net een nieuwe column had geplaatst, was ik niet van plan om er gelijk weer een te schrijven. Dat is ook niet gebruikelijk, alleen voel ik sinds een paar dagen de drang om het Christusbewustzijn een vervolg te geven. Zowel op de code als de column heb ik enorm veel reacties gekregen en bijna allemaal van dankbaarheid en herkenning. Het gaf me een fijn gevoel met deze energie op reis te gaan, maar eenmaal vertrokken uit Nederland, werd me langzaam duidelijk dat ik nog niet klaar was met het proces. Door verschillende boodschappen en gesprekken voel ik me nu uitgedaagd om ergens iets in beweging te zetten.


Overal pik ik signalen op dat er iets groots in de wereld gaande is en dat ik word uitgenodigd om aan deze verschuiving bij te dragen. Achter de nieuwe code (en eigenlijk achter al mijn codes) zit een boodschap die naar buiten moet. Het is een geheim dat al eeuwenlang door een kleine elite wordt bewaakt en daardoor van invloed is geweest op de machtsverhoudingen in de wereld. Dit valt niet in een paar woorden uit te leggen, maar ik voel wel dat het tijd is een deel van de sluier op te lichten.

Een grote verschuiving

Misschien klinkt het niet heel logisch, maar wat mij de doorslag gaf om op deze manier van me te laten horen, was het nieuwsbericht dat de overleden pausen Johannes XXIII (Angelo Roncalli) en Johannes Paulus II (Karol Wojtyla) op 27 april heilig zijn verklaard. Volgens de kerkelijke regels is een erkend wonder nodig voor een zaligverklaring en een tweede voor een heiligverklaring. Wojtyla zou een tweede wonder zijn toegekend, nadat hij een Italiaanse vrouw van kanker had genezen. Dat zou hebben plaatsgevonden op 1 mei 2011, nadat hem eerder al de onverklaarbare genezing van een andere vrouw was toegeschreven. Roncalli had officieel geen recht op heiligverklaring, maar de huidige paus Franciscus zou van zijn bevoegdheid gebruik hebben gemaakt om de regelgeving te omzeilen.

Wat me verbaasde aan dit bericht, was de timing. Waarschijnlijk had ik er normaal gesproken totaal geen aandacht aan geschonken, maar zo vlak na het Christusbewustzijn gaf het mij de bevestiging dat er iets in de lucht hangt. Ik weet zeker dat ook binnen de muren van het Vaticaan men gevoeld moet hebben dat er een grote verschuiving gaande is, maar de manier waarop de Kerk zich nu manifesteert, daar zit een onzuivere smaak aan. Na wat research te hebben gedaan, kwam ik erachter dat Johannes Paulus II tijdens zijn pontificaat (ambt van de paus) in totaal 482 personen heilig heeft verklaard. Dat zijn er meer dan tijdens alle voorafgaande pontificaten sinds dit vanuit het Vaticaan geregeld wordt. Niet zo vreemd als je bedenkt dat tijdens zijn periode het nieuwe kerkelijk wetboek is ingevoerd waarmee de regelgeving omtrent heiligverklaringen aanzienlijk is versoepeld. Wel vreemd is dat Johannes Paulus II nog geen tien jaar overleden is en nu al de hoogste eer gekregen heeft. Nog nooit werd een paus zó snel na zijn dood heilig verklaard en daarmee is hij de derde paus van de 20e eeuw (na Prius X en Johannes XIII) die deze status op zijn naam krijgt. Het doet me afvragen: waarom nu? Waarom op deze manier? Wat houdt het Vaticaan voor ons achter? En wat probeert het hiermee uit te zenden, nadat het de laatste jaren zo vaak in opspraak is gekomen?

Nu is het niet mijn intentie om mensen tegen de Kerk op te zetten, noch wil ik pretenderen dat de heilige pausen hun status niet verdiend hebben. Maar in een wereld waarin we allemaal op zoek zijn naar vrijheid en verbinding, mag de sleutel tot eenheid ons niet onthouden worden. In een wereld waarin we strijd en competitie met elkaar voeren en we afhankelijk worden gemaakt van allerlei instanties en systemen, zijn er voorlopers nodig die de waarheid over de kosmos en ons leven op aarde aan het licht brengen. Een deel van die waarheid heeft de Kerk in handen. Het is bekend dat zij heilige geschriften bewaart die niemand mag lezen en al langere tijd zijn er speculaties dat veel historische ontdekkingen plotseling worden opgekocht en verdwijnen in de bibliotheek van het Vaticaan (waaronder geschriften van Plato, Gallileo Gallilei en het Evangelie van Maria Magdalena).

Tegelijkertijd lopen in tijden van onrust de kerken vol en dat is niet zonder reden. Men vindt daar iets dat veilig voelt en binnenkort zal ik onthullen wat dat is. Het is iets dat je zal verbazen: een belangrijk stukje kennis over wat ons door de eeuwen heen zo afhankelijk van de Kerk heeft gemaakt. Deze informatie deel ik live in een speciale webcast en wil je weten wanneer, houdt dan deze website in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief zodat je op de hoogte wordt gebracht.

To be continued…

Van hart tot hart,

Janosh

Lees ook:

 

 

Bron: Janosh

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees