Wie vertrouwd is met mijn werk, weet dat elk hologram invloed heeft op een specifiek deel van ons onderbewustzijn. Ik noem ze codes, omdat ze je helpen om verborgen kennis in jezelf te ontcijferen. Iedere code bevat informatie in de vorm van een frequentie, oftewel: een energietrilling die met ons gevoel resoneert. In mijn columns beschrijf ik mijn ervaringen die gepaard gaan bij het ontvangen van deze frequenties. Met regelmaat behandel ik degene die op dat moment het sterkst aanwezig is en geef ik mijn mening over onze ontwikkeling binnen dit thema.

 Onbegrensdheid

Wat me de laatste tijd bezighoudt, is een gevoel dat ik moeilijk kan verwoorden. Het is een dieper verlangen dat naar buiten wil, maar zich niet laat kaderen. Ik zou het niet eens een emotie willen noemen, want het gaat verder dan dat. Ik merk dat de realiteit zoals ik die gewend ben steeds verder afbrokkelt en een nieuwe wereld zich openbaart. De communicatie op zielsniveau wordt een normale uitwisseling, terwijl ik de rol van het mens-zijn steeds meer loslaat. Ik heb veel meegemaakt met de jaren, veel zien gebeuren, maar dit is nieuw voor mij. Het gevoel dat je bijna niet anders meer kan dan een hartconnectie maken.

Zo had ik gisteren een spannende dag. Ik zou een businesspresentatie geven in Moskou waar ik meteen voor de leeuwen geworpen werd. De deelnemers waren namelijk geen kleintjes in de zakenwereld. Het waren stuk voor stuk managers van het hoogste niveau; zeer kundig als leidinggevenden en succesvol in hun vak. Aan de andere kant geen mensen die het spirituele buiten de deur houden, want de meesten waren op uitnodiging van een medium die mij sinds kort vertegenwoordigt. Je kunt je voorstellen dat ik ernaar uitgekeken heb, maar toen ik de avond voor de presentatie op mijn kamer de laatste voorbereidingen trof, kwam ik mezelf tegen. Ik voelde iets opkomen dat mij in verwarring bracht. Zoveel zin als dat ik had om deze presentatie te geven – de businesstak is voor mij een nieuwe uitdaging – daalde mijn kinderlijke enthousiasme tot een nulpunt. Plotseling kon ik me niet meer concentreren, raakte in mezelf gekeerd en werd ik zowaar zenuwachtig. Dat gebeurt mij nooit, want ik heb altijd zin om nieuw terrein te verkennen, maar nu leek de grond onder mijn voeten ineens te verdwijnen. Daar waar ik in staat ben om mensen naar hun kracht te brengen, moest ik nu mezelf zien te herpakken. Sleutelen aan de presentatie leverde niets op, want die was voor mijn gevoel al perfect zoals ie was. Ik moest het ergens anders zoeken, niet buiten mezelf maar binnenin.


Nooit meer iets anders

Van tevoren had ik een sterk gevoel dat de businesspresentatie zou slagen en ondanks mijn terugval op de avond ervoor, stond ik 24 uur later glunderend met alle managers op de foto. De uitkomst was prachtig, maar de weg ernaartoe nog veel mooier. Ik heb iets ervaren dat mij veel kracht en vertrouwen heeft gegeven, een nog sterker geloof in mezelf en de weg. Het was een besef dat het contact met de buitenkant niet langer mogelijk is, omdat de ziel steeds meer verlangens krijgt. Zij komt naar buiten, krijgt meer en meer ruimte, totdat je het punt bereikt waarop zij zichzelf niet langer laat kooien. Ik vergelijk het maar even met het idee dat je iedere avond een gehaktbal eet en er op een dag een overheerlijk stuk malse biefstuk krijgt geserveerd. Als je dat eenmaal hebt geproefd, wil je nooit meer iets anders.

Achteraf moet ik er wel om lachen. Sta ik voor een prachtige, nieuwe uitdaging, kies ik toch weer voor die zoutloze gehaktbal! In de voorbereiding vergat ik om contact met de zielen te maken, want ik zag alleen het plaatje voor me van een krachtige groep mannen in driedelig grijs. Succes in levende vorm met een uitstraling die zegt: 'Vertel het me maar!' Gelukkig heb ik het kunnen omzetten en meteen wist ik dat ik deze ervaring wilde delen in mijn column. Het is een belangrijk inzicht dat kan helpen om de snelheid in onze spirituele groei te behouden in plaats van de reis te vertragen. De valkuil van de meesten die een grote bewustzijnsprong maken is namelijk dat alles een 'proces' wordt. We herkauwen onze inzichten, herleven ons drama, volgen workshop na workshop om iets om te zetten, terwijl we niets doen met ons innerlijke verlangen. En dat verlangen is niet zo vreemd als we denken, want we hebben allemaal een hunkering naar hetzelfde. Ook gisteren was ik weer onder de indruk van de antwoorden die ik kreeg toen ik de managers vroeg naar hun grootste verlangen. Allemaal waren ze op zoek naar liefde en harmonie. Zo kreeg ik weer het besef dat we allemaal gelijk zijn, wat mijn verlangen naar puur contact heeft versterkt. Ik wil puurheid en geen toneel, want als het spel eenmaal is uitgespeeld, is het masker niet interessant meer.


Een kijkje achter de muur

Wat me de laatste tijd opvalt tijdens sessies is dat ik steeds vaker tegen iemand moet zeggen dat ik geen blokkades zie. De persoon draait rondjes en stelt de groei uit, meer niet. Zo blijven mensen kleven aan vaste gewoontes die geen doel meer dienen, welke alleen nog bestaan omdat ze daarmee hun verlangen kunnen beteugelen. Ze onderdrukken dat wat ze werkelijk willen en daarmee erkennen ze niet wie ze zijn. Ik zou ze willen vragen: wat is er mis met ergens naar verlangen? Wat is er mis met je droom volgen, je passie leven en genieten van wat je doet? Wat is er mis met liefde? Het is een gevoel dat je niet moet willen kaderen, niet moet willen begrijpen, maar elk moment kunt toelaten. Het mag er gewoon zijn. Waarom dan jezelf verliezen in een onnodig proces? Liefde is iets moois en het is er voor iedereen, zelfs in de harde wereld van vandaag.

Natuurlijk is het voor elk persoon anders, maar ergens hebben we allen iets met elkaar gemeen. Allemaal hebben wij een herinnering die het openen voor liefde heeft bemoeilijkt. Het is de overtuiging dat het ons op den duur pijn zal opleveren. Ieder mens heeft het meegemaakt: de ervaring dat je met openheid de wereld tegemoet treedt en op een zeker moment door afwijzing in het hart geraakt wordt. En hoe groter de wonden, hoe dikker de muur die we om onszelf heen bouwen. Daardoor zijn we verleerd om te contact te maken. We zijn er bang voor, terwijl we er onbewust naar verlangen om ons met elkaar te verbinden en uit ervaring kan ik zeggen dat dit wereldwijd ons thema is.

Dit is ook het advies dat ik bedrijven wil geven: maak meer verbinding met elkaar. Zorg dat je bezieling krijgt en elke werknemer prikkelt in zijn of haar verlangen. Kijk voorbij het masker dat elke morgen weer met tegenzin moet worden opgezet. We zouden geen crisis hebben als meer belangrijke instanties zich hiervan bewust waren; hoe belangrijk het is om een dieper contact te maken. Om elkaar de ruimte te geven om te delen wat ons bezighoudt. Om collega's niet meer in het hokje 'formeel' te plaatsen. Om de consumenten niet langer te bespelen met schreeuwerige slogans, maar iets aan te reiken dat het hart doet verwarmen. Energie is absoluut het sleutelwoord voor de toekomst. Het gaat er niet langer om wat je weet of wat je te bieden hebt, maar hoe je het brengt. De mens wil connectie, de ziel wil verbinding. Een telefoon of computer kun je overal kopen, maar het liefst ga je ermee naar huis met het gevoel dat het je gegund is. Met het gevoel dat het meer was dan een deal – een kijkje achter de muur van de andere ziel.


We doen het samen

Het is niet voor niets dat ik nu het verlangen voel om deze energie in het bedrijfsleven te brengen, net als dat het niet voor niets is dat ik het lange tijd heb uitgesteld. Al een paar jaar voer ik met regelmaat gesprekken met managers die eerst bij mij een workshop volgen en naderhand vragen of ik iets wil ontwikkelen voor hun bedrijf, maar nooit kwam het van de grond. Ik begreep niet waarom, maar nu weet ik: het was te vroeg. Zoals met alles wat ik verkondig en met elke code die ik maak, moest ik eerst het proces zélf doorleven. Ik moest leren hoe het is om op zakelijk niveau verbinding te maken… en vooral wat er gebeurd als dat niet lukt. Ik ben dan ook een aantal keren diep teleurgesteld in de mensen die mij vertegenwoordigden, niet om wat ze voor mij organiseerden (het was haast altijd in orde), maar om de intentie die ze erbij hadden. Vaak kwam aan de oppervlakte dat geld en bekendheid de drijfveren waren en dat gaf mij een naar gevoel.

Gelukkig is sinds enkele maanden het tij gekeerd. Zowel in Spanje als in Rusland heb ik een nieuw team gekregen met geweldige mensen die alles met onmetelijke passie doen. Ze leggen hun hele ziel en zaligheid erin en dat raakt me. De puurheid straalt ervan af. Daarom schuw ik ook niet om vrij te praten over wat ik doe, wat ik wil en wat mij bezighoudt. We zijn immers met elkaar verbonden omdat we in ons hart hetzelfde willen. Allemaal hebben we het verlangen om liefde in de wereld te brengen. Het is wat ons drijft, wat ons energie geeft en waar we met z'n allen tot onze recht komen. Ik ben dan weliswaar degene die voor het publiek staat, maar zonder de support van de mensen die erachter staan, komt mijn boodschap niet over. Daar ben ik van overtuigd. We doen het samen, met liefde en toewijding. Zo heb ik geleerd dat het succes niet afhankelijk is van geld of bereik, maar groeit met het proces van elk individu.


Open je kaders

Tot slot nog even terug naar het thema van deze column: onbegrensdheid. Het gevoel van vrij zijn en in die beleving niet meer terug willen naar het oude. De uitleg van de code zegt eigenlijk alles al, namelijk dat hoe meer je groeit in bewustzijn, hoe vaker je heimwee krijgt naar dit gevoel. Ik zou je daarom willen inspireren om je grenzen te gaan verleggen. Stap over je angst heen om te zeggen wat je voelt. Laat de gedachte los dat anderen je aardig moeten vinden. Waarom zou jij je moeten aanpassen aan iemand die geen echte connectie durft te maken? Waarom zou jij moeite doen voor mensen die jou niet nemen zoals je bent? Weet dat mensen die jou afwijzen diep van binnen naar vrijheid verlangen. Ze durven het alleen nog niet toe te laten. Onthoud daarom dat iemand die volledig in balans is en geen angst heeft om zichzelf te zijn, nooit kritiek op jou zal hebben, want hij of zij zal openstaan om jouw liefde te kunnen ontvangen.

Verberg jezelf niet langer, maar spreek jouw waarheid. Laat zien dat jij het aandurft om achter het muurtje vandaan te kruipen. Alles wat je ervaart als een grens, is gebaseerd op een keuze die je ooit in het verleden hebt gemaakt. Een keuze om te groeien; om te ervaren. Maar als iets klaar is, is het klaar. Het is zonde van de tijd en energie om weer opnieuw aan het oude te wennen, dus laat het los. Open je kaders. Dit is de tijd om jouw droom en waarheid te leven en te laten zien wie jij werkelijk bent. Hiermee sluit ik af en wens ik je vanuit mijn hotel in Moskou veel inspiratie toe!

Grenzen zijn de keuzes die je ooit maakte, maar op elk moment kunt wijzigen.

Van hart tot hart,

Janosh

 

Bron: Janosh

{fcomment id=2407}

Website en/of domeinnaam united-lightworkers.be te koop. Meer info

enfrdees